Gemeente Tilburg

Datum
4 november 2005

Uitnodiging voor de pers

Lancering www.bredeschooltilburg.nl op woensdag 9 november a.s.

Op woensdag 9 november om 13.30 uur gaat de website www.bredeschooltilburg.nl online. In de raadzaal van het gemeentehuis in Tilburg (Stadhuisplein 130) geven wethouder Hugo Backx, van onderwijs, Bartho Hengst, directeur van Sebastian Webprojecten en kinderen van het kinderpersbureau van Brede School Oud-Zuid een korte presentatie. U bent hierbij van harte welkom. Op hetzelfde moment dat in het gemeentehuis de website de lucht in gaat, gaan op de verschillende brede scholen kinderen, ouders en professionals aan de slag met de website.

Brede School Tilburg
De website is een gezamenlijk initiatief van de Brede Scholen en de gemeente Tilburg. Het is voortgekomen uit de wens meer bekendheid te geven aan de brede schoolontwikkeling binnen de gemeente Tilburg. Daarnaast om informatie over de specifieke inhoud van de brede scholen in verschillende wijken toegankelijker te maken. In Tilburg zijn negen brede scholen. Op deze scholen zijn op het gebied van welzijn, zorg en onderwijs diverse voorzieningen voor kinderen en ouders aanwezig.

Conferentie 'Leren zorgen in een netwerk'
Aansluitend op de presentatie van de website begint om 13.45 uur de conferentie 'Leren zorgen in een netwerk' in de raadzaal van het gemeentehuis. De conferentie eindigt om ongeveer 16.30 uur. Tijdens deze conferentie staat de zorg voor het schoolgaande kind centraal. Voor de conferentie zijn Interne Coördinatoren Leerlingenzorg en Interne Begeleiders van het basisonderwijs en leidinggevenden van scholen voor primair onderwijs uitgenodigd. Tijdens de conferentie worden de ontwikkelingen binnen de jeugdzorg van de laatste jaren uitvoerig besproken; de wet op jeugdzorg, de taken van Bureau Jeugdzorg en Loket Vroeghulp, de taken voor de jeugdgezondheid (Thebe en GGD), de rol van netwerken jeugdhulpverlening, (school)maatschappelijk werk en de gezinscoaches, Operatie Jong en de rol van de gemeente. Ook hierbij bent u van harte welkom.

Voor de pers:
Esy Hoek, communicatie onderwijs, tel 013 - 542 88 35 Bij afwezigheid: Bonna van Schijndel, tel 013 542 91 82


---- --