Ingezonden persbericht

NIEUW: 100%kraal- het kralenmagazine voor jou

AMSTERDAM, 20051010 -- Vanaf 9 november is Nederland een nieuw magazine rijker. Die dag verschijnt voor de eerste keer 100%kraal. Een educatief tijdschrift, dat zich volledig richt op de trendbewuste kralenliefhebber en eenmaal per twee maanden uitkomt.


Accessoires zijn DE trend van nu, zonder is een outfit niet 'af'. Nog nooit was er zo'n grote keuze aan sjaaltjes, hoeden, riemen, tassen en sieraden. Een andere trend is het 'customizen' van je kleding. De persoonlijke look wordt steeds belangrijker, mensen willen zich onderscheiden. Deze trends zijn waarschijnlijk een reactie op het eentonige modebeeld van de jaren negentig toen grote merken domineerden en iedereen dezelfde jeans en gympen droeg. Wat is er unieker dan een zelfgemaakt sieraad?

Wij willen onze lezers graag laten zien hoe ze bijzondere sieraden en accessoires kunnen ontwerpen en vervaardigen.

100%kraal is een educatief tijdschrift voor de trendbewuste kralenliefhebber op zoek naar individualiteit en inspiratie. 100%kraal kenmerkt zich door heldere, informatieve en prikkelende artikelen en uitnodigende foto's. Het magazine is bedoeld voor iedereen die met kralen werkt: jong en oud, beginnend en ervaren, man en vrouw.

100%kraal wordt hét magazine waar elke kralenliefhebber naar uitkijkt. Naast duidelijke stap-voor-stap voorbelden biedt het magazine voor de doelgroep relevante, actuele informatie. Artikelen over de belangrijkste trends, over bijzondere materialen en technieken, maar ook over interessante achtergrondinformatie en leuke uitstapjes. Ook aan de 'novicen' is gedacht: een serie 'kralentechnieken' is speciaal gedacht voor diegenen die nog niet zo vertrouwd zijn met de kralenhobby.

De eerste editie van 100%kraal wordt in een oplage van 1.000 exemplaren gedrukt. Het magazine is online, via www.honderdprocentkraal.nl en in een aantal kralenwinkels verkrijgbaar. Er is bewust voor deze kleinschalige verspreiding gekozen om direct dicht bij de doelgroep te komen.

De uitgave van 100%kraal is een initiatief van Dagmar Schemeth, zelf liefhebber van kralen en kralensieraden. De 25-jarige creatieveling verbaasde zich erover dat er welliswaar doelgroepgerichte bladen worden uitgegeven, maar geen enkele daarvan zich nadrukkelijk richt op de trendbewuste kralenliefhebber. Zij ervoer dat als een gemis en besloot zelf een moderne tijdschrift voor deze doelgroep te gaan uitgeven. De behoefte aan instructies en inspiratie is groot, getuige het succes van websites als www.kralen.com, wiens nieuwsbrief maandelijks aan meer dan 8356 abonnees wordt verstuurd. Ook een onderzoek onder de doelgroep toont aan dat ruim 90% van de kralenliefhebbers zeer geïnteresseerd is in een magazine zoals 100%kraal.




ZIN Uitgeverij