Ingezonden persbericht

Voormalig top-adviseur Ronald Reagan in Den Haag

Witte Huis-medewerker en campagnestrateeg Mike Deaver op lobby-seminar

DEN HAAG, 20051031 -- www.lobbyen.nl - Op woensdag 9 november is Michael K. Deaver te gast tijdens het jaarlijkse lobby-seminar van lobby-adviesbureau Public Matters. Deaver was meer dan 20 jaar één van Ronald Reagan's naaste adviseurs zowel in Sacramento als in Washington DC. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de communicatiestrategie van twee succesvolle presidentiële campagnes. Deaver wordt beschouwd als "Beltway spin-in-the-web" en één van de beste en meest gewaardeerde communicatie consultants van de Verenigde Staten. In 2001 publiceerde Deaver zijn New York Times Bestseller 'A different Drummer: Thirty Years with Ronald Reagan". Recent publiceerde hij zijn boek 'Why I am a Reagan conservative'.


"Lobbyen in 'DC' en Den Haag: een wereld van verschil of overeenkomst?" is het thema van het lobby-seminar waar Deaver te gast is. Deskundigen uit én over Washington DC geven hun visie op het thema tijdens het seminar. Deaver zal zijn uitgesproken mening over lobbyen toelichten, mede aan de hand van praktijkvoorbeelden. Tevens zal hij in gaan op actuele politieke ontwikkelingen in Washington DC. Na deze introductie volgt een paneldiscussie met Henk Jan Ormel (Tweede-Kamerlid voor het CDA), Willem Post (Amerikadeskundige), David Lowery (hoogleraar Bestuurskunde, Universiteit Leiden) en Raymond van der Meer (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium). Het seminar wordt afgesloten met een "Buitenhof Beschouwing" door Henry Meijdam.

Het seminar vindt plaats in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag (zaal: Wandelganger I en II), op woensdag 9 november van 15.30 tot 17.00 uur. Informatie / aanmelden voor het seminar kan via www.lobbyen.nl. Het seminar is een initiatief van het onafhankelijke lobby-adviesbureau Public Matters.



Public Matters