Ingezonden persbericht


LinuxWorld 2005: ASDIS vangt de Pinguïn

Productsuite 5.0 biedt uitbreiding van Linux-ondersteuning

Amersfoort, 2 november 2005 - ASDIS Software presenteert tijdens LinuxWorld, dat op 9 en 10 november 2005 in de Jaarbeurs Utrecht plaatsvindt, ASDIS 5.0. Deze suite richt zich op Enterprise Management, Server Management en Kiosk (ATM/POS) Management. De nieuwe versie is voorzien van extra functionaliteit voor eenvoudige en gecontroleerde installatie van Linux-toepassingen.

Leveranciersonafhankelijkheid, een klantvriendelijk licentiebeleid, robuustheid en een open karakter ten behoeve van een alternatieve IT-architectuur hebben geleid tot een sterke opmars van Linux. Het toenemende belang van deze open source-oplossing is ook weerspiegeld in ASDIS 5.0. ASDIS biedt Linux- en Windows-gebruikers met deze productreeks duidelijke meerwaarde bij de inzet van heterogene en complexe infrastructuren.

De nieuwe managementoplossingen van ASDIS kennen een uitgebreider Linux-ondersteuning. Naast imaging is bij het installeren van besturingssystemen nu ook Unattended Setup mogelijk. De automatische 'packaging'-functie voor het RPM-archieven onder SuSe en Red Hat neemt de belangrijkste kenmerken van de packages over en stelt een individuele implementatieroutine vast. Dit verlaagt de kosten van het maken van geconfigureerde packages. De centrale inzet en configuratie van software via een interface voor alle IT-architecturen (Linux, UNIX en Windows) vereenvoudigen de werkzaamheden en versnellen de processen. Een ergonomische interface in ASDIS 5.0, die op de modernste oogvolgsystemen is gebaseerd, maakt een efficiënt gebruik mogelijk. ASDIS kreeg hiervoor de Usability Award.

Kenmerken van ASDIS 5.0 zijn onder meer de volgende.


* Betere integratiemogelijkheden met op applicatieserver gebaseerde toepassingen.


* Geïntegreerde rapportagefunctionaliteit dankzij JasperReports (open source).


* Vereenvoudigde verbindingen met registerdiensten (LDAP).


* Op Python gebaseerde Command Line Interface.


* Ondersteuning van relationele databases door ODBC/JDBC.

Tijdens LinuxWorld (hal 3, stand B039) kan men de ASDIS-oplossing aan het werk zien.

###

Over ASDIS Software
ASDIS Software ontwikkelt en levert gestandaardiseerde software voor de geautomatiseerde distributie en configuratie van besturingssystemen, alsook software en data voor heterogene en homogene gedistribueerde IT-omgevingen. De software van ASDIS ondersteunt de drie meest toegepaste platformen: Windows, UNIX en Linux. De ASDIS Enterprise Management-oplossing richt zich op rollout en beheer van desktops, notebooks en PDA's. ASDIS Server Management voorziet in geautomatiseerd change en release management voor softwareconfiguraties op servers. Met ASDIS Kiosk Management kunnen bedrijven selfservice-terminals, Point-of-Sale-systemen en andere kioskomgevingen vanuit één centrale plek beheren, ongeacht de leverancier en het gebruikte besturingssysteem. ASDIS Software AG is sinds 1989 actief en levert zijn oplossingen aan onder meer Deutsche Bahn, Vodafone, Deutsche Bank, Dresdner Bank en UBS. Meer informatie is beschikbaar op www.asdis.com



Ingezonden persbericht