CDA
08-11-05
Bijeenkomst Ondernemersnetwerk met minister Donner over Ondernemen en Veiligheid

Het Ondernemersnetwerk van het CDA organiseert op woensdag 9 november a.s. in de fractiekamer van het CDA in de Tweede Kamer een bijeenkomst over het thema Ondernemen en Veiligheid.

Minister Donner van Justitie zal een toespraak houden waarna Jan Meerman (voorzitter van Mitex, de ondernemersorganiatie voor mode, schoenen en sport) met de minister in debat gaat. Vervolgens is er discussie met de zaal.
De bijeenkomst begint om 18.00 uur en duurt tot circa 20.00 uur.

Minister Donner zal met name ingaan op het tweede Convenant Aanpak Winkelcriminaliteit dat de detailhandel vandaag (8 november) heeft gesloten met de ministers Donner, Remkes (Binnenlandse Zaken) en staatssecretaris Van Gennip (Economische Zaken). Volgens het convenant moet de winkelcriminaliteit in 2008 ten opzichte van 2004 met 20% zijn gedaald. Alle partijen zullen daartoe maatregelen nemen. Het convenant maakt deel uit van het Actieplan Veilig Ondernemen II van het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing, waarin overheid en bedrijfsleven samen werken aan een veiliger Nederland.

De ondernemersbijeenkomsten zijn een initiatief van Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen en CDA-er Manita Koop. De bijeenkomsten zijn bedoeld om ondernemers meer bij de politiek te betrekken. Daarom staan de bijeenkomsten open voor bestuurders, politici, leden van beroepsorganisaties en ondernemers.