Gemeente Bolsward


woensdag 9 november 2005

Mededelingen 9 november 2005

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken burgemeester en wethouders bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen:
1. een wijziging op een verleende bouwvergunning betreffende een aanbouw achter de woning op het perceel Turfkade 44;
2. het oprichten van een personeelsaccommodatie op het perceel Exmorraweg 7;

3. het veranderen van een bestaand stortbordes voor de nieuwe milieustraat op het perceel Exmorraweg 7;

4. het plaatsen van een erfafscheiding voor de woningen aan de Fadershofstee 1 t/m 5;

5. het oprichten van een woning op het perceel De Túfein 6 (kavel 126);

6. het vervangen van een houten kozijn door een kunststof kozijn en het vervangen van een dakkapel op het perceel Appelmarkt 11.

Deze publicatie is alleen bedoeld ter informatie over welke aanvragen bij de gemeente zijn ingekomen. Tegen een aanvraag kan geen bezwaarschrift worden ingediend, omdat een besluit nog ontbreekt. Wel kan een ieder over deze aanvragen schriftelijk zienswijzen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Verleende bouwvergunningen eventueel in combinatie met vrijstelling van het bestemmingsplan
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend:
1. d.d. 3 november 2005, voor het gedeeltelijk veranderen van multifunctioneel gebouw op het perceel Burgemeester Praamsmalaan 32-33;

2. d.d. 3 november 2005, voor het gedeeltelijk veranderen van een woning op het perceel Gasthuissingel 15;

3. d.d. 3 november 2005, voor het oprichten van een vrijstaande woning met garage op het perceel De Smjunt 15.

Verleende vergunningen APV/Bijzondere wetgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en/of bijzondere wetgeving de volgende vergunningen zijn verleend:

1. 08-11-2005, de heer Demirbas, voor het houden van een cultuurfeest, waarbij een ronde door de stad wordt gemaakt op zaterdag 12 november a.s. tussen 14.00 en 15.00 uur;

2. 08-11-2005, Zwem- en Poloclub Bolsward, voor het huis-aan-huis verkopen van vlaaien in de periode van 15 mei 2006 tot en met 19 mei 2006.

Verleende kapvergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 2 van de Bomenverordening Bolsward 2002 de volgende kapvergunningen zijn verleend:

1. d.d. 2 november 2005, voor het kappen van 1 berk op het perceel aan de Titardusstraat 3;

2. d.d. 2 november 2005, voor het kappen van 1 es op het perceel aan de Marktstraat 10.

Verleende vergunning brandveilig gebruik
Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening de volgende vergunning brandveilig gebruik is verleend:

- 18-10-2005, controle/vergunning t.b.v Het Keerpunt op het perceel Harlingerstraat 47.

Bovengenoemde aanvragen en vergunningen kunt u inzien bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Tegen een verleende vergunning kan een belanghebbende binnen zes weken nadat de vergunning naar de aanvrager is verzonden, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan wat de vergunning heeft verleend (burgemeester en wethouders van de gemeente Bolsward of de burgemeester van de gemeente Bolsward), postbus 33, 8700 AA te Bolsward. Het indienen van een bezwaarschrift schort de werking van het besluit niet op.

Ter voorkoming van de uitvoering van de werkzaamheden/activiteiten bestaat de mogelijk aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Leeuwarden een voorlopige voorziening (schorsing) te vragen van de verleende vergunning. Voorwaarde is dan wel dat een bezwaarschrift is ingediend bij het bestuursorgaan.