Gemeente Kerkrade

08.11.05: Ondertekening convenant tussen SPK en gemeente Kerkrade

Op donderdag 3 november 2005 heeft de ondertekening van de convenant tussen Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Kerkrade (SPK) en de gemeente Kerkrade plaatsgevonden.
De Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Kerkrade fungeert als een door het college erkend overlegplatform, dat zich richt op de belangenbehartiging, participatie en verbetering van de positie van de gehandicapten in de Kerkraadse samenleving. Het platform heeft tot taak het college en zo mogelijk instellingen en ziektekostenverzekeraars van advies te dienen bij de ontwikkeling, voorbereiding en uitvoering van een samenhangend beleid, kwaliteit en veiligheid gericht op de belangen van gehandicapten. Hierbij wordt gestreefd naar gelijkwaardigheid van de gehandicapten in de Kerkraadse samenleving. Leidraad hierbij zijn de `Standaard regels voor gelijke kansen van mensen met een handicap' van de Verenigde Naties, die Nederland in 1993 mede heeft ondertekend. Agenda 22 levert de gemeente handreikingen voor een gelijkwaardige samenleving.

Na de ondertekening van het convenant liet het platform op ludieke wijze wethouder André Brauers ervaren hoe het is om te leven met een handicap. Op de scootermobiel moest de wethouder een brief posten en aansluitend geld pinnen bij de bank. Wat voor eenieder als normaal wordt geacht, is voor een iemand met een beperking niet altijd vanzelfsprekend, aldus voorzitter Peter Bell van de Stichting Platform Gehandicaptenbeleid Kerkrade.