Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 9 november 2005

Francisco Partners neemt FrontRange Solutions over

FrontRange Solutions, één van de toonaangevende leveranciers van oplossingen voor IT service management, CRM- en customer contact technologie, heeft bekendgemaakt dat Francisco Partners, een van de grootste particuliere vermogensbeheerders ter wereld, een bod gedaan heeft op alle uitstaande aandelen van FrontRange Solutions. Met de overname is een bedrag van zo'n 200 miljoen dollar gemoeid. Als de aandeelhouders van FrontRange akkoord gaan, zal de overname waarschijnlijk binnen drie maanden geëffectueerd worden.

"FrontRange Solutions heeft de afgelopen twee jaar beter gepresteerd dan het gemiddelde in de IT-industrie en onze groeicijfers lagen aanzienlijk hoger dan die van onze concurrenten", zegt CEO Michael McCloskey. "Terwijl onze winstgevendheid bleef stijgen, hebben we in diezelfde periode toch heel veel in R&D en in de uitbreiding van onze wereldwijde salesactiviteiten geïnvesteerd. Met een groot aantal nieuwe producten, dat de komende jaren geïntroduceerd wordt, hebben we tevens de voorwaarden voor groei en vergroting van ons marktaandeel in de komende jaren gecreëerd. De overname door Francisco Partners zien we als een erkenning van de enorme vooruitgang, die we hebben geboekt. We zijn erin geslaagd om van FrontRange één van de toonaangevende leveranciers van IT service management-, CRM- en contact center oplossingen te maken. De volgende stap is het uitbouwen van onze positie tot wereldwijd marktleider en daar kan Francisco Partners ons uitstekend bij helpen."

Francisco Partners is met een belegd vermogen van ruim 2,5 miljard één van de grootste, particuliere vermogensbeheerders ter wereld. Het bedrijf investeert met name in technologiebedrijven, die sterk in ontwikkeling zijn of die zich op een keerpunt in hun ontwikkeling bevinden. Francisco Partners heeft deelnemingen in meer dan vijftig bedrijven, die in omvang variëren van tientallen tot honderden miljoenen dollars Neil Garfinkel, één van de managing directors van Francisco Partners zegt: "We zijn erg blij, dat we in FrontRange kunnen investeren en verheugen ons op de samenwerking met Michael McCloskey en de rest van het management team. FrontRange heeft een flink marktaandeel, geavanceerde producten, meer dan 140.000 klanten en een partnernetwerk met een wereldwijde dekking. We zijn ervan overtuigd, dat het bedrijf in staat is om ook de komende jaren een flinke groei te realiseren." Gary Greenfield, één van de partners van Francisco Partners en voormalig CEO van Peregrine Systems, één van de concurrenten van FrontRange zegt: "Ik ben zeer onder de indruk van de nieuwe oplossingen van FrontRange, vooral van de onlangs geïntroduceerde IT Service Management suite. Dat is één van de meest geavanceerde ITSM-systemen op de markt. Met dat systeem kan FrontRange zijn leidende rol in de markt versterken."

"De investering door een gerespecteerd bedrijf als Francisco Partners is goed voor FrontRange Solutions, voor zijn werknemers, voor zijn klanten en voor zijn partners", was de reactie van Sheryl Kingstone, analist van The Yankee Group. "FrontRange heeft de afgelopen jaren bovengemiddeld gepresteerd en we verwachten dat het bedrijf die agressieve groeistrategie samen met Francisco Partners zal voortzetten. Klanten en prospects mogen, denk ik, verdere groei van het marktaandeel, veel innovatie en nieuwe overnames verwachten." John Ragsdale, analist bij Forrester Research voegt daar aan toe: "De winnaars in de markten voor service desks en CRM zouden in 2005 en 2006 wel eens niet de bekende, grote spelers kunnen zijn, maar de aanbieders die zich richten op de mid-market. De introductie van de enterprise editions van HEAT en GoldMine, die op een .NET platform gebouwd zijn, bieden bijvoorbeeld verrassend complete functionaliteit voor de helft van de prijs die de grote aanbieders rekenen."
---