Provincie Zuid-Holland

Den Haag, 9 november 2005

PvdA wil discussie over kwaliteit van de Jeugdzorg

De PvdA fractie wil de komende tijd een fundamentele discussie over de kwaliteit van de jeugdzorg. Er is door de provincie de laatste jaren fors meer geïnvesteerd in deze sector. Er is hard gewerkt aan het efficiënter en effectiever maken van dit werk en het wordt zo langzamerhand tijd om de vraag te beantwoorden of die investeringen nu voldoende zijn en of de jeugdzorg in staat is om de problemen het hoofd te bieden.

Er wordt over de Jeugdzorg veel gepubliceerd, vooral als er problemen, incidenten en calamiteiten zijn. De PvdA constateert dat er een beeld overkomt van de jeugdzorg als een sector waarin door een overmaat aan bureaucratie en gebrek aan samenwerking vaak niet tijdig de juiste hulp geboden wordt. Het initiatief om een JeugdzorgDriedaagse te houden waarin de coalitiepartijen, CDA, PvdA en VVD onderzoeken hoe groot de problemen nu daadwerkelijk zijn, ondersteunt de PvdA dan ook graag.

Uit rapportages en beleidsstukken van GS en uit eigen waarneming bij onder andere werkbezoeken is gebleken dat pogingen tot verbetering van de jeugdzorg vaak succesvol zijn. De pogingen blijken echter nog niet voldoende te zijn om het beeld van de jeugdzorg van ineffectiviteit en inefficiëntie te corrigeren.

Door een JeugdzorgDriedaagse te organiseren, waarin iedereen die zich op een of andere wijze betrokken voelt bij of ervaring heeft in de jeugdzorg (cliënten, hun ouders, mensen uit het onderwijs, de politie of het maatschappelijk werk bij voorbeeld) uitgenodigd wordt om statenleden te informeren over hun ervaringen, hoopt de PvdA fractie te bereiken betere inzichten te krijgen.

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edit Hallensleben (PvdA-Statenfractie Zuid-Holland) email: E.Hallensleben@pzh.nl, tel: 010 456 9522


---- --