Time : 12:03:16 PM
Date : Wednesday, November 09, 2005
Sender Name: Alpheios Belgium nv

Alpheios wint Golden Service Opleidingsaward

Op 8 november 2005 vond voor de vierde keer de verkiezing plaats van de Golden Service Awards te Scheveningen. De bedoeling van de Golden Service Awards is een bijdrage te leveren aan de kwaliteit binnen de schoonmaaksector. Een stimulans in het kwaliteitsbewustzijn van leveranciers en opdrachtgevers!

Alpheios kaapte de Award weg als beste opleidingsinstituut. Reeds meer dan een kwart eeuw timmert Alpheios aan de weg om middels een doorgedreven waaier van opleidingen binnen de schoonmaak, de "stiel" schoonmaak het respect en het imago te geven dat het verdient.

Het opleidingsprogramma van Alpheios bestaat uit one to one in company trainingen, themadagen en meerdaagse cursussen. Naast basisschoonmaaktechnieken worden tevens opleidingen rond kwaliteitsbewaking, vloerherkenning, chemie, communicatie en hygiëne en HACCP georganiseerd.
Dit alles wordt uitgevoerd door het Alpheios adviesteam - zes personen sterk - die naast hun taak van docent ook optreden als "field coach" voor de schoonmaakploegen op de werkplek. Tevens kunnen schoonmaakorganisaties steeds terecht bij het adviesteam om een quick scan uit te voeren van hun werking ten einde meer efficiëntie, meer ergonomie en een beter opgeleid niveau te bekomen.

Alpheios werd opgericht in 1968 door de Nederlandse familieholding Vebego, waarvan het nog steeds deel uitmaakt. Alpheios richt zich vooral naar de gezondheidszorginstellingen in Benelux, doch ook de overige institutionele, industriële en professionele omgevingen vormen de belangrijkste doelgroep.

Naast het ruime opleidingspakket, DE unieke propositie van Alpheios, maakt Alpheios ook het verschil dankzij haar exclusieve verdeling van het Zwitserse schoonmaakmerk Wetrok voor algemene
schoonmaaktoepassingen en hun verdeling van het P&G assortiment voor keuken- en textielreiniging.

Voor de ganse Vebego familie was 8 november een schot in de roos. Het Belgische zusterbedrijf Care sleepte maar liefst 3 Golden Service Awards in de wacht waaronder de Award Beste Schoonmaakster van het jaar voor Marie Jeanne Van Verdeghem. Het Nederlandse Hago ging naar huis met de Award "Beste
schoonmaakproject in de industrie".