Ingezonden persbericht

Tuxedo Bandito sluiten wereldwijde distributiedeal

"De Vlissingse band wekt binnen een jaar na debuut al internationale interesse"

VLISSINGEN, 20051108 -- Slechts enkele maanden na de release van hun debuut CD 'A splendid idea, compadre' lijkt de Zeeuwse band Tuxedo Bandito al wereldwijd door te breken. Het van oorsprong Deense 'Turmic Records' heeft de band, in samenwerking met het New Yorkse 'The Orchard' , een wereldwijde digitale distributiedeal aangeboden. Deze ontwikkeling opent perspectieven waar de band, bestaande uit Maxim Schipper en Stephan Schwenke, een half jaar geleden zelfs niet van had durven dromen.


De digitale distributie deal houdt in dat 'Tuxedo Bandito' toestemming verleent aan 'Turmic Records' en 'The Orchard' om muziek van de band te verspreiden en te promoten. Het album is nu tegen betaling op diverse sites per nummer of in zijn geheel te downloaden. Dat het niet om de eerste de beste deal gaat, blijkt wel uit de participatie van 'The Orchard'. Deze staat bekend als dé digitale distributeur voor onafhankelijke labels en artiesten en verzorgt de aanlevering van muziek voor populaire sites als 'Napster', 'MSN' en 'iTunes'. Zonder contract is het onmogelijk om als band op deze sites terecht te komen.


Door de distributiedeal is, op eigen initiatief, het download beleid op de homepage van de band aangepast. De downloads zijn nu niet meer langer gratis en in cd-kwaliteit beschikbaar. De band kan dit niet maken tegenover de betalende muziekliefhebbers. Diegenen die voorheen wel gratis hebben gedownload, mogen dit beschouwen als een welgemeend cadeau voor hun snelle betrokkenheid. De cd 'A splendid idea, compadre' is naast de reeds genoemde sites uiteraard ook nog steeds te koop via de eigen homepage, www.tuxedobandito.com, en plaatselijke cd-winkels.




www.tuxedobandito.com