Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


9 november 2005


Overvaller 68 jarige vrouw opgepakt

De politie heeft de nachtelijke overval op de 68 jarige vrouw in haar woning aan de Marchantstraat binnen 24 uur opgelost. Een 37 jarige Apeldoorner is dinsdagavond (8/11) rond 21.30 uur door de politie ingerekend op verdenking van de overval, waarbij de vrouw werd bedreigd en bestolen van onder andere geld, sieraden en een dvd-speler. Uit het recherche-onderzoek kwam de man als verdachte naar voren. Hij werd in de avonduren door de politie gesignaleerd op een fiets op de Deventerstraat in Apeldoorn. Toen hij de politie in de gaten kreeg fietste hij hard weg en reed daarbij pardoes het kanaal in. De man spartelde naar de kant en werd daar ingerekend door de politiemensen. Eerder op de dag had de politie al twee Apeldoorners van 34 en 39 jaar aangehouden terzake heling. Bij hen werden goederen aangetroffen die door de overvaller uit de woning waren weggenomen.
De helers zijn inmiddels op vrije voeten gesteld. De overvaller blijkt een veelpleger. Hij is ingesloten en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris, waarna hij naar verwachting in ieder geval tot aan de rechtszitting in hechtenis zal blijven.


Apeldoorn - Politie als fietsenmakers

Twee politiemensen zijn dinsdag (07/11) als echte fietsenmakers opgetreden. Zij zagen op de Deventerstraat rond 12.00 uur een 27-jarige Apeldoornse vrouw op de grond naast haar fiets zitten. Zij was erg overstuur. Het bleek dat haar jurk tussen de ketting en het achtertandwiel van haar fiets was gekomen. Zij kwam daardoor ten val. De politie maakte de achtervork los om de gescheurde jurk er tussen uit te halen. Het achtertandwiel bleek kapot te zijn. De vrouw werd naar huis gebracht en de fiets werd tijdelijk bij een woning onderbracht.


Apeldoorn - Geld en dvd-speler weg

Onbekenden hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (09/11) uit een woning aan de Uraniumweg een dvd-speler en een hoeveelheid geld meegenomen. De 29-jarige bewoner kwam woensdagmorgen vroeg rond 01.00 uur thuis en trof de balkondeur open aan. Onderzoek wees uit dat de dvd-speler en wat geld weg was. De man deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


Apeldoorn - Poging diefstal auto na woninginbraak

Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (09/11) geprobeerd een auto te stelen na ingebroken te hebben in een woning aan de Kruisvoorde. De daders kwam via de deur de woning binnen en troffen de sleutels van een auto aan. Bovendien namen de dieven een portefeuille met onder meer een rijbewijs, pasjes en geld mee. De bewoners hebben twee auto's en de dieven probeerden met de sleutel van de ene auto de andere auto te stelen. De bewoonster werd woensdagmorgen vroeg rond 02.55 uur wakker van het piepje van de auto. Bij het zien van de verlichting die in de woning aanging gingen de dieven er vandoor. De vrouw zag nog net twee mannen weglopen in de richting van het Lukasziekenhuis.


Apeldoorn - Negen automobilisten zonder gordel

Negen automobilisten gingen dinsdagmiddag (08/11) op de Looiersdreef tijdens een gordelcontrole in de fout. De politie controleerde op het dragen van de autogordel en in drie kwartier tijd kregen negen automobilisten een boete voor het niet dragen van de gordel.


Apeldoorn - Verkeerscontrole bij De Marke

De politie heeft dinsdagmiddag (08/11) na aanleiding van klachten van buurtbewoners een verkeerscontrole gehouden bij school De Marke aan het Holtrichtersveld. De politie deelde twee boetes uit voor het niet dragen van de autogordel. De politie kreeg veel positieve reacties van de omwonenden.


Apeldoorn - Diefstal shovel

Op de hoek van Kanaal Noord en Molenstraat-Centrum werd er van maandag op dinsdag
(07/08-11) een shovel ontvreemd vanaf een afgesloten terrein. De toegang tot het terrein werd verschaft door de ketting van het toegangshek door te knippen. Ontvreemd werd een shovel, merk Ahlmann, type AZ6, kleur geel, voorzien van een zogenaamde zwenkbak.
De waarde van het ontvreemde bedraagt plm. E 20.000,-.


Einde berichten


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --