Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


9 november 2005


Dinxperlo - onderdelen van auto gestolen

Een 25-jarige bewoner van de Aaldersbeeklaan heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van onderdelen van zijn auto, die bij zijn huis geparkeerd stond. Zondag op maandag (7/11) hebben onbekenden de grill en zij- en voorknipperlichten van de auto geschroefd. Mochten meer mensen op deze wijze benadeeld zijn, dan adviseert de politie om altijd aangifte te doen.


Doetinchem - Onderzoek na bedreiging

De politie is op zoek naar een jonge vrouw die getuige is geweest van de bedreiging van een 16-jarige Doetinchemse. De bedreiging vond afgelopen vrijdagavond (4/11) plaats tussen 21.30 en 22.00 uur op het fietspad aan de Liemersweg. Uit het tot nu toe ingestelde onderzoek bleek, dat deze getuige bij de fietstunnel stond en mogelijk een bijdrage kan leveren aan het onderzoek. De politie wil graag met haar in contact komen. Zij kan contact opnemen via telefoonnummer 0900 8844.


Drempt - Met auto over de kop

Een 65-jarige automobilist uit Doetinchem is afgelopen nacht (9/11) rond 00.05 uur met zijn auto over de kop geslagen. De man reed over de Rijksweg tussen Voordrempt en Hoog-Keppel richting Doetinchem. Op een gegeven moment lette hij waarschijnlijk niet goed op, met als gevolg dat hij tegen een boom botste. Hierdoor kwam de auto op de kop terecht. De man kon zelf uit de auto komen. Hij had last van zijn nek en werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Doetinchem - meisje gewond

De politie heeft een onderzoek van afgelopen weekend afgerond, waarbij een 16-jarig meisje uit Doetinchem een snee in haar voorhoofd opliep. Wat als gedol bij een hangplek aan de Heemskerklaan begon, eindigde in een ruzie en het gooien met een plastic fles naar het slachtoffer. Het meisje liep een bloedende hoofdwond op en liet zich hiervoor in het ziekenhuis behandelen. De 17-jarige plaatsgenoot die hiervoor verantwoordelijk was, heeft zich kort na het gebeurde bij de politie gemeld, waarna hij werd aangehouden. Hij is verhoord en er is proces-verbaal opgemaakt. Het incident deed zich omstreeks 03.30 uur voor.


Wehl - Aanhoudingen na bedreiging en vernieling

Agenten hebben dinsdagavond een 49-jarige Wehlse en een 51-jarige Zelhemmer aangehouden. Het tweetal had op een camping in Wehl de achterruit van de auto van een 45-jarige inwoonster uit Tolkamer vernield en haar bedreigd. Zij werden aangehouden en in verband met het onderzoek in verzekering gesteld.


Ulft/Lichtenvoorde - 80 bestuurders rijden te hard

De politie heeft dinsdagmorgen bij controles op de Ettenseweg 46 bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Van 570 bestuurders werd de snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km. Er is hier 50 km toegestaan.

Bij een politiecontrole op de Lievelderweg in Lichtenvoorde reden dinsdagmiddag (8/11) 34 van de 180 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km. Er is hier 50 km toegestaan.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58
---- --