Ingezonden persbericht


Unisys lanceert nieuwe strategie voor ontwikkeling veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen

Breed portfolio, strategische samenwerkingsverbanden en eenvoudiger sales- en leveringsprogramma staan centraal

Schiphol-Rijk, 9 november 2005 - Unisys heeft een nieuwe strategie gelanceerd die is gebaseerd op de kracht van het bedrijf in het ontwikkelen van diensten en oplossingen ten behoeve van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen in bedrijfskritische omgevingen. Unisys gaat zijn product- en dienstenportfolio, organisatiemodel en operationeel beheer met het oog hierop verder versterken en concentreren.

"We lanceren een gerichte aanpak voor de ontwikkeling van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen door klanten inzicht te bieden in hun processen", zegt Joe McGrath, president en CEO van Unisys. "Met deze nieuwe strategie gaan we met vertrouwen de uitdaging aan om een leiderschapspositie binnen onze doelmarkten te verwerven."

Uitgebalanceerd product- en oplossingenportfolio
Unisys zal zich met zijn diensten en oplossingen richten op vijf snelgroeiende marktsegmenten: beveiliging, Microsoft-enterprisesoftware, open source- en Linux-ondersteuning en -oplossingen, outsourcing en Real Time Infrastructure. Voortbouwend op zijn ervaring en expertise in bedrijfskritische computing, online transactieverwerking en IT-diensten en -beveiliging gaat Unisys deze oplossingen leveren via zijn verticaal georganiseerde business units en technologie- en IT- dienstenafdelingen. Het bedrijf baseert zijn aanbod op de Unisys 3D Visible Enterprise-strategie (3D-VE). 3D-VE zorgt met behulp van modellen voor optimaal inzicht in bedrijfsprocessen en ondersteunende IT-infrastructuur. Daardoor heeft een klant al vooraf inzicht in de consequenties van strategische en praktische beslissingen op de processen en infrastructuur. Die zichtbaarheid maakt een organisatie slagvaardiger en wendbaarder.

Partners
Samenwerkingsverbanden met een selecte groep IT-bedrijven die vooroplopen op hun marktgebied vormen een belangrijk fundament voor de ontwikkeling en levering van het vernieuwde Unisys-portfolio. Het partnerprogramma omvat overeenkomsten met IBM, Intel, Microsoft en Oracle op het gebied van gezamenlijke verkoop, levering en ontwikkeling.

Focus en eenvoud basis voor succes
Unisys zal wijzigingen doorvoeren in zijn klantstrategie, service delivery en operationele bedrijfsvoering. Doel is het optimaliseren van de dienstverlening aan klanten, meer focus en een eenvoudiger organisatie. Daarnaast helpen deze veranderingen bij het mogelijk maken van omvangrijke kostenbesparingen.

Unisys gaat zich met name richten op zijn top-500 accounts, die wereldwijd zo'n 85 procent van de omzet bepalen. Het bedrijf zal zijn volledige portfolio aan deze klanten blijven leveren. Voor andere accounts ontwikkelt Unisys een vereenvoudigd 'klantfocus'-model, waarin diensten en oplossingen zijn gebaseerd op specifieke klantwensen. Daarnaast wil het bedrijf verder gaan met de ontwikkeling van sourcing-activiteiten in onder meer India, China en Oost-Europa. Klanten profiteren hierdoor waar mogelijk van lagere kosten.

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in IT-diensten en -oplossingen. Onze consultants maken gebruik van de Unisys-expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, IT-infrastructuren en server-technologie. Zo helpen wij klanten bij het ontwikkelen van veilige en betrouwbare bedrijfsprocessen. Onze diensten en oplossingen bieden klanten diepgaand inzicht in hun organisatie, de voorwaarde voor een continue en stabiele bedrijfsvoering. En door de toepassing van Unisys 3D Visible Enterprise zien klanten vooraf de impact van hun beslissingen en worden de kansen en risico's volledig zichtbaar nog voor de investering gedaan wordt.

Ingezonden persbericht