Gemeente Dinkelland


Afdeling PBC, team Communicatie

PERSBERICHT

Datum: 9 november 2005

College van B&W gemeente Dinkelland stemt alleen onder voorwaarden in met de integrale visie stadsrand Hengelo-Noord/Borne

Het college van B&W van de gemeente Dinkelland heeft tijdens haar collegevergadering op 8 november jl. gesproken over de integrale visie stadsrand Hengelo-Noord/Borne. Het college kan alleen maar instemmen met deze visie onder voorbehoud dat aan twee voorwaarden wordt voldaan, te weten:


- De Beneluxlaan moet worden doorgetrokken om zo het verkeer goed af te wikkelen


- De groene buffer tussen Deurningen en Hengelo moet aangelegd worden.

De integrale toekomstvisie geeft aan hoe de stadsrand zich in de toekomst als een goed overgangsgebied tussen stad en platteland kan ontwikkelen. In de stadsrand van de gemeenten Hengelo, Borne en Dinkelland is het een belangrijke uitdaging om stad en land nader tot elkaar te brengen. Tot nu toe ontbrak een integrale visie om functies als wonen, werken, landbouw, recreatie en natuur in een samenhangend karakter te zien.

Het college van B&W van de gemeente Dinkelland ziet het belang in van een integrale visie, maar kan hiermee alleen akkoord gaan als aan bovenstaande voorwaarden wordt voldaan.


---

Mededelingen voor de redactie:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met wethouder mevrouw Mentink-Groener op telefoonnummer 0541-854107.


---- --