Ingezonden persbericht


Imation maakt Sun StorageTek T10000-tapecassette

Nieuwste tapeformaat maakt gebruik van Imation's Tera Ångström- en 'N Pattern'-servotechnologie

Schiphol-Rijk, 9 november 2005 - Imation, leverancier van verwisselbare opslagmedia, gaat de tape produceren voor de nieuwe Sun StorageTek T10000-tapedrive. Imation is ook mede-ontwikkelaar van deze nieuwe tape en ontwikkelde eerder de Sun StorageTek 9840- en 9940-tapeproducten.

Imation combineert haar Tera Ångström-technologie, de eigen dunne-laagtechnologie die het mogelijk maakt om een tape te produceren met een opslagcapaciteit van een terabyte, met haar 'N Pattern' servotechnologie. Deze laatste zorgt voor een zeer nauwkeurig schrijfpatroon zodat op nanometerniveau gegevens kunnen worden weggeschreven.

Imation heeft de eerste T10000 -tapemedia geproduceerd in haar fabriek in Oklahoma (V.S.). Hier werkt Imation voortdurend aan de verdere verbetering van de metaaldeeltjestechnologie. Imation is marktleider op het gebied van magnetische-tapetechnologie en biedt met haar brede productreeks verwisselbare opslagmedia voor alle marktsegmenten.

"We zijn blij dat Sun Imation heeft gekozen om de nieuwste Sun StorageTek T10000-tapes te produceren", zegt Frank Russomanno, COO van Imation. "Al meer dan vijftig jaar ontwikkelt Imation kwalitatief hoogwaardige tapeproducten en wij blijven wij nieuwe tape-oplossingen ontwikkelen. De T10000-tape is het eerste beschikbare tapeproduct dat gebruik maakt van onze nieuwe 'N Pattern'-technologie. Deze technologie zorgt voor een doorbraak wat betreft de schrijfdichtheid die vereist is voor opslagcapaciteiten voor boven een terabyte."

"De Sun StorageTek T10000 is de volgende stap op het gebied van tapeproducten," zegt Nigel Dessau, vice president en general manager van de Tape Business Unit, Data Management Group, Sun Microsystems. "Klanten vertrouwen er op dat wij kwalitatief hoogwaardige tapeproducten leveren. Dankzij onze samenwerking met 's werelds beste tape-ontwikkelaar, kunnen wij onze leidende positie handhaven en de beste tapedrives en media leveren."

Imation's combineert haar twee nieuwe technologieën in Sun StorageTek T10000-tapes:
· 'N Pattern'-servotechnologie: een schrijftechnologie die zeer nauwkeurig sporen maakt om gegevens op nanometerniveau weg te schrijven. Meer informatie biedt het achtergronddocument "Modified Time-Based Servo Enables Increased Track Density on Tape" op de website: www.imation.com/about_imation/events/pdfs/Imation_TimeBasedServo.pdf .


· Tera Ångström-technologie. Dit is een verzamelnaam van drie verbeterde fabricagetechnieken:
- Luchtpersen: De metaaldeeltjes worden onder de hoge druk (meer dan 650 atmosfeer) van twee tegen elkaar in gerichte luchtstralen tegen elkaar geblazen, waardoor minuscule klonteringen van de metaaldeeltjes uiteen worden geblazen en uiteenvallen in afzonderlijke, slechts nanometergrote metaaldeeltjes.
- Beheerst drogen: De metaaldeeltjeslaag wordt onder getemperde omstandigheden gedroogd met een beheerste, zachte luchtstroom, terwijl magneetspoelen zorgen voor uiterst nauwkeurig gelijkrichten van de metaaldeeltjes. Zo worden oneffenheden voorkomen en ontstaan de omstandigheden voor een maximale gegevensdichtheid.
- Kalanderen: Zeer glad afgewerkte walsen vlakken het magneetoppervlak van de tape zozeer af dat oneffenheden alleen nog in ångström uitgedrukt kunnen worden. Een ångström (10-10 meter) is een tiende nanometer of een tiende van een miljardste meter. Voor het begrip: een vel papier is een miljoen ångström dik. Het gladde oppervlak zorgt ervoor dat de opnamedichtheid nog hoger kan zijn en dat de tapecassette een zeer hoge opslagcapaciteit biedt.


· Constructie cassette: een speciale spoelvergrendeling fixeert de spoel binnen de cassette wanneer deze zich buiten de tapedrive bevindt. Het ontwerp van de cassette zorgt voor een loepzuivere positionering van de cassette ten opzichte van de drive. Beide zijn essentieel voor een superieure prestatie die vereist is in datacentra.

Imation
Imation Corporation is ontwikkelaar, fabrikant en leverancier van magnetische en optische verwisselbare-opslagmedia. Het brede productassortiment van Imation voorziet in opslagbehoeften variërend van een paar megabyte tot honderden gigabytes. Imation is in meer dan zestig landen vertegenwoordigd en heeft producten voor zowel de consumenten- als de zakelijke markt. Imations tapecartridges worden gebruikt in rekencentra en gedistribueerde opslagnetwerken en toegepast bij gegevensverwerking en beveiliging, in bedrijfscontinuïteitsprogramma's en voor backup en archivering. De vraag naar Imations optische producten en diskettes wordt gedreven door de behoefte aan betrouwbaarheid, gemak en draagbaarheid bij de opslag en het beheer van zakelijke gegevens, foto, film, illustraties en muziek op bedrijfs- en thuiscomputers en steeds vaker in consumentenelektronica. Met meer dan driehonderd onderzoekers en ontwikkelaars die bij Imation werkzaam zijn en meer dan driehonderd patenten op haar naam, weet Imation haar positie als pionier op het gebied van magnetische en optische media te bestendigen. Op 30 september 2005 had Imation 2225 mensen in dienst. Imation behaalt 62% van de omzet buiten de V.S. Het Imation-hoofdkantoor bevindt zich in Oakdale, Minnesota. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Schiphol-Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.nl of op www.imation-europe.com.

Meer informatie:
Persberichten, achtergrondinformatie en foto's zijn te vinden op www.online-pressrooms.com

Imation Europe B.V.
Mady Wiessenberg
mdwiessenberg@imation.com 00 31 (20) 654 21 54

PublieksWerk B.V.
Marije Verdouw
00 31 (20) 486 21 39
marije@publiekswerk.nl