--------------------------------------------------------------------------
 Cybertrust leider in groeiende MSSP-markt volgens nieuw rapport van Ovum 
--------------------------------------------------------------------------

Rapport benadrukt sterke groei in markt voor Managed Security Services (MSS); outsourcing van beheer informatiebeveiliging Mijdrecht, 09-11-2005

Cybertrust®, een wereldwijde specialist in informatiebeveiliging, is door sectoranalist Ovum erkend als belangrijkste leverancier van Managed Security Services (MSS). Het rapport 'Managed Security Services Providers: Changing to Survive', is al het tweede dit jaar dat Cybertrust als wereldwijd leider op het vlak van MSS aanduidt.

Ovum benoemde Cybertrust als marktleider vanwege haar sterke 'intelligence' op het gebied van bedreigingen, het kernaanbod van managed services, het product OnlineGuardian®, de op maat gemaakte service level agreements (SLAs) en vernieuwende managed identity services. Daarnaast merkt Ovum op dat Cybertrust haar activiteiten geografisch evenredig spreidt over EMEA, Noord-Amerika en het Verre Oosten.

Graham Titterington, hoofdanalist bij Ovum, legt uit: "Ovum verwacht dat de wereldwijde markt van de MSS-leveranciers de volgende vijf jaar jaarlijks met 20 percent zal blijven groeien. Cybertrust springt eruit door haar gelijke geografische spreiding en samenwerkingsverbanden in belangrijke verticale sectoren, die branchespecifieke diensten hebben voortgebracht. Het bedrijf kon voortbouwen op de ervaring van drie MSS-pioniers."

Cybertrust breidde onlangs haar MSS-aanbod uit tot een volledig portfolio aan diensten voor bedrijven die behoefte hebben aan real-time controle en beheer van hun security-apparatuur en -toepassingen. Met Cybertrust's oplossingen kunnen klanten hun securityomgevingen beheren, controleren en bemannen - of één of al die functies uit te besteden - op een manier die het best aansluit bij de strategie, de wet- en regelgeving, de cultuur en de eigen competenties van het bedrijf. Ongeacht de manier van samenwerken kunnen klanten een beroep doen op Cybertrust's ervaring en kennis, waardoor ze proactief aanvallen kunnen afwenden en informatiebeveiliging kunnen aanpakken met personeel, beleid en technologieën die al aanwezig zijn.

Volgens Ovum groeit de MSSP-markt jaarlijks met 20 percent. Verwacht wordt dat de markt dankzij deze voortdurende groei in 2009 goed zal zijn voor 3,5 miljard euro wereldwijd. De opkomst van MSS wordt ook gezien als een teken van volwassenheid van de markt van informatiebeveiliging in het algemeen, gedeeltelijk geïnspireerd door het besef dat informatiebeveiliging nodig is om te voldoen aan een groeiend aantal (internationale) regelgevingen.

--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Cybertrust
Cybertrust is een wereldwijde specialist in informatiebeveiliging. Het bedrijf biedt professional en managed services aan en technologieën waarmee ondernemingen en overheidsinstellingen een beter zicht krijgen op en meer controle hebben over hun security-risico's. Cybertrust is voor 100 procent gericht op informatiebeveiliging en helpt haar klanten die beveiliging af te stemmen op hun specifieke bedrijfsbehoeften. Cybertrust is een van de grootste leveranciers van informatiebeveiliging ter wereld en wordt erkend als de wereldwijde marktleider op het gebied van managed security services. Met haar hoofdkantoor in Herndon, Virginia en wereldwijd meer dan 30 kantoren, heeft Cybertrust het vertrouwen verdiend van duizenden klanten over de hele wereld. Voor meer informatie, zie www.cybertrust.com.
Over Ovum
Analisten- en consultingbureau Ovum is de grootste in Europa gevestigde adviseur op het vlak van telecommunicatie, software en IT-diensten. Volledig onafhankelijk adviseert Ovum grote ondernemingen, IT- en softwareleveranciers, IT serviceproviders, telecomoperatoren, regelgevers, serviceproviders en hardwareleveranciers. Het bureau analyseert de commerciële impact van technologische en marktgerelateerde veranderingen. Ovum beschouwt technologische vernieuwingen vanuit een globaal perspectief. De experts van Ovum herkennen zaken die op korte termijn een onmiddellijke impact zullen hebben op markten en organisaties, en adviseren bedrijven over de visionaire en strategische aspecten op lange termijn. Meer informatie over Ovum op www.ovum.com. ###