Ingezonden persbericht


Nieuwe scriptiepakketten CMO scriptieservice

Scriptiepakketten worden door het Centrum voor Mondiaal Onderwijs geschreven voor scholieren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar. Zij kunnen het materiaal gebruiken om er een spreekbeurt mee voor te bereiden of om een werkstuk mee te maken. Ook worden scriptiepakketten wel door leerkrachten gebruikt in een klassikale werkvorm of als aanvullende informatiebron.

Onlangs verschenen:

Nederlandse Antillen
Dit informatiepakket gaat in op de historische band tussen de eilanden en Nederland. Hoe komt het eigenlijk dat de eilanden samen met Nederland een koninkrijk vormen, terwijl ze zo ver van elkaar vandaan liggen? Hoe zit het koninkrijk bestuurlijk in elkaar? Moet het anders? En wat hebben we elkaar te bieden? Daarbij komen uiteraard ook diverse Antilliaanse leerlingen, zowel in Nederland als op de Antillen aan het woord!

Iran
Aandacht voor het oude Perzië, de komst van de islam, de tijd van de sjah(s), de Islamistische Revolutie en het Iran van nu. Ook aandacht voor de mensenrechtensituatie en de positie van vrouwen in Iran. Ook komt een aantal Iraanse jongeren aan het woord. Op de foto hiernaast staat Shirin Ebadi afgebeeld. Zij kreeg op 10 oktober 2003 de Nobelprijs voor de vrede uitgereikt. Het was voor het eerst dat een moslimvrouw deze prijs ontving.

Colofon
De inhoud van een scriptiepakket bestaat uit maximaal 25 pagina's teksten, tekeningen, foto's en strips. Uiteraard zijn deze pagina's enkelzijdig. Dat is handig als je een tekst of foto wilt uitknippen. Scriptiepakketten zijn zowel losbladig als met een ringband te bestellen vanaf ¤ 4,- Kijk op http://www.cmo.nl/winkel.html of bel 024-3613074

Voor schoolmediatheken en jeugdbibliotheken is een aparte folder beschikbaar over de abonnementmogelijkheid op de scriptiereeks met aantrekkelijke kortingen.

Centrum voor mondiaal onderwijs
Postbus 9108
024-3613074
cmo@fm.ru.nl