--------------------------------------------------------------------------
Artilium versterkt zijn positie dankzij geavanceerde Unified Communication
                              technologieën                               
--------------------------------------------------------------------------


Brugge, 09/11/2005

Artilium zal de voornaamste activa overnemen van Acquanta, een Belgisch softwarebedrijf dat Unified Communication Solutions levert (vaste, mobiele, VoIP en VoWifi telefonie). Aquanta's technologie, medewerkers en intellectuele eigendommen zullen zo snel mogelijk geïntegreerd worden, om zo de levering van de ARTA Unified Messaging en Unified Communication Applications te versnellen.

De allernieuwste technologie van Aquanta zal Artilium helpen geïntegreerde Unified Communication Applications te leveren die gebaseerd zijn op Artilium's platform, waardoor optimale klantenservice mogelijk wordt. "Dit is een strategische aanwinst voor ons bedrijf, zeker omdat we al gespecialiseerd zijn in het leveren van real-time software oplossingen voor vaste en mobiele telefonie en service providers." zegt Luc Verlinde, stichter & CEO van Artilium. "We zijn verheugd om samen met Acquanta's ontwikkelingsteam aan de slag te gaan en ons met behulp van hun technologieën en medewerkers te concentreren op het uitdragen van Artilium's visie omtrent unified messaging om zo de samenwerking op grote schaal te verbeteren. Vanaf nu kunnen we onze klanten en partners dus eindelijk volledige convergerende telefonieoplossingen aanbieden. Dit is een schitterende opportuniteit voor Artilium, omdat het nieuwe telefoniediensten mogelijk maakt voor mobiele en vaste netwerken, naarmate deze volledig geïntegreerd raken met het internet dankzij VoIP en VoWifi technologie, en bovendien klaar is voor om het even welke nieuwe technologie."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over Artilium
ARTILIUM, een internationale onderneming met hoofdkwartier in België, levert real-time software-oplossingen voor vaste en mobiele telecomoperatoren en -dienstenleveranciers.

ARTILIUM, een gevestigde waarde in de markt van "Shared Service Delivery Platforms," ondersteunt real time convergente dienstverlening over verschillende netwerken en vanuit verschillende sectoren naar diverse toestellen. De afzonderlijke Applicatie- en Telecom-lagen vormen de peilers voor het leveren van geavanceerde spraak- en gegevensdiensten.

Het beheersen van real-time processen resulteert in o.a. intelligente call routing diensten, nummeroverdraagbaarheid, pre-paid-diensten en "Lawful Intercept".

Web-gebaseerde self care-diensten en call initiation-middelen brengen conferencing, Unified Messaging, IP Centrex-functionaliteit en real-time gespreksinformatie binnen handbereik van individuele klanten of bedrijven.


Noot voor de redactie (