Gemeente Steenbergen

"persbericht"

Doe de brandtest
oproep voor deelname aan actie

De Brandweer houdt tijdens de Nationale Brandpreventieweek van 5 tot en met 12 november een huisactie. De actie "Doe de brandtest" wordt bij bewoners thuis gedaan om samen met hen het gebruik van elektrische apparatuur te inspecteren.

Allerlei apparaten maken het leven een stuk gemakkelijker. Het gebruik ervan neemt daarom nog steeds toe. En dus ook het risico dat er iets fout mee kan gaan. In dat geval is brand misschien wel het ergste wat kan overkomen.

De inspectie van elektrische apparatuur duurt ongeveer 15 minuten en wordt uitgevoerd aan de hand van de genoemde gebruikstips voor de meest voorkomende apparaten in huis in de folder 'Doe de brandtest'.

Als burgers het een goede reden vinden dat de brandweer het brandveilig gebruik van uw elektrische apparaten komt beoordelen, dan kunnen zij dit vóór 5 november kenbaar maken via brandweer@gemeente-steenbergen.nl, of telefonisch bij de preventiemedewerkers van de brandweer in het gemeentehuis tel. 0167-54 33 29 of 0167-54 33 63 . De brandweer geeft dan een kosteloos een advies op maat. Via de mail of de telefoonnummers kunnen inwoners van 5 tot en met 12 november ook vragen stellen.

Vrijdag 11 november van 14.00 uur tot 19.00 uur zijn de preventiemedewerkers aanwezig bij Fixit aan de Westvoorstraat in Dinteloord en zaterdag 12 november van 10.00 tot 16.00 uur bij Formido in Steenbergen. Ter plaatse geven zij dan om voorlichting over het gebruik van elektrische apparaten en de inspectie daarvan.