Gemeente Rotterdam

Het college van burgemeester en wethouders wil doorgaan in de huidige politieke samenstelling: Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD. Burgemeester I.W. Opstelten heeft vanmiddag, na gesprekken met de overige collegeleden en de fractievoorzitters van de coalitiepartijen vastgesteld dat er een positieve grondhouding is om het huidige College te continueren. De intentie is om voluit door te gaan met het huidige beleid. Wel zullen de drie partijen voor de resterende vier maanden nog een aantal nader uit te werken afspraken maken. Het collegeprogramma en de actieprogramma's Rotterdam Zet Door en Meedoen of Achterblijven zullen onverkort de leidraad blijven voor dit college.

Tijdens de persconferentie vanmiddag op het Rotterdamse stadhuis gaf hij samen met de wethouders Marianne van den Anker en Wim van Sluis een korte toelichting op de huidige stand van zaken.

Van den Anker en Van Sluis gaven beide een korte toelichting op hun beslissing aan te blijven als wethouders in het huidige college. Rotterdam en de Rotterdammers waren daarbij voor hen de belangrijkste leidraad.

De drie fractievoorzitters Sörensen (LR), Van den Born (CDA), Van Gent (VVD) en de wethouders Van Sluis (LR), Geluk (CDA) en Janssens (VVD) zullen de komende dagen nadere afspraken maken voor de resterende collegeperiode.

Die afspraken hebben de volgende vier doelstellingen:


- het onderlinge vertrouwen te herstellen en te versterken;
- af te spreken welke grote dossiers nog afgewikkeld moeten worden;
- hoe onderling met elkaar, de raad en de buitenwereld moet worden omgegaan.

Daarnaast zullen ook afspraken gemaakt worden over wat nog te doen op het integratiedossier.

Op maandag 14 november rapporteert fractievoorzitter George van Gent over deze nadere afspraken aan de burgemeester en de drie coalitiefracties.

Bron: Bestuursdienst, 09-11-2005