Itteren

Gesponsord door: Bours Holding B.V.

NIEUWS Gedeputeerde Staten niet akkoord met plan van aanpak Ankersmit
9-nov-2005, Persbericht Provincie Limburg

Het plan voldoet niet aan de gestelde voorwaarden, zo stellen Gedeputeerde Staten. Een bestuursrechtelijke maatregel tegen Ankersmit wordt nu voorbereid.

Het pakket van maatregelen dat het bedrijf voorstelt leidt niet tot het ongedaan maken van de door de Provincie geconstateerde geluidsovertreding. Recente gezamenlijke geluidsmetingen, die op verzoek van Ankersmit zijn uitgevoerd, tonen dit ook aan en onderschrijven nogmaals de juistheid van de door de Provincie geconstateerde geluidsovertredingen. Gedeputeerde Staten zijn nu voornemens Ankersmit een bestuursrechtelijke maatregel op te leggen. Zij hopen dat Ankersmit als gevolg van dit voornemen alsnog de passende maatregelen zal treffen om de overtreding ongedaan te maken. Ankersmit kan op het besluit van GS een (aanvullende zienswijze) naar voren brengen.

Op 15 november aanstaande vindt van 19.00 uur tot 21.00 uur een informatieavond voor omwonenden van Ankersmit plaats in Itteren. Tijdens deze bijeenkomst zal de Provincie een toelichting geven op de uitkomsten van de geluidsmetingen en kunnen omwonenden vragen stellen.

9-11-2005 10:39