www.ActueleOnderwerpen.nl is de snelst groeiende online-boekwinkel van Nederland

Online-winkel van 70-jaar oude boekenreeks bemachtigt in recordtijd tweede plaats in top-10 online boekwinkels

LELYSTAD -- AO heeft zich in een jaar tijd van de anderhalf miljoenste plek omhoog gewerkt naar plek 68.259. Daarmee bemachtigt AO de 2e plaats (na Bol) in de top-10 van Nederlandse boekwinkels. Hiermee laat AO websites van bijvoorbeeld Bruna, Managementboek en AKO achter zich.

De wereldranglijst is samengesteld door Alexa, welke gegevens verzamelt van biljoenen websites over de hele wereld. De top-3 van de wereldranglijst wordt ingenomen door Yahoo, MSN en Google.

De in 1936 opgerichte AO reeks werkt hard aan een comeback. De educatieve uitgaven blijven ook in deze tijd van digitale informatievoorziening onder scholieren én particulieren ongekend populair. De uitgaven kenmerken zich vooral door (actuele) onderwerpen in een notendop die door experts worden beschreven. Zo maakten veel Nederlanders handig gebruik van de AO-uitgave over de Europese Grondwet, stem voor / stem tegen (geschreven door Tweede Kamerleden Hans Van Baalen (VVD) en Harry Van Bommel (SP)) bij het maken van hun keuze tijdens het referendum.

Manager Ronald Buitenhuis, sinds een jaar aangesteld om de reeks nieuw leven in te blazen, schrijft het succes toe aan de introductie van een nieuwe webwinkel, de inzet van webadvertising via onder andere Google en de verbeterde publiciteit rondom de uitgaven.

Top-10 Online Boekwinkels in Nederland
 
 
eigenaar
website
Positie wereldranglijst*
1
Bol
www.bol.com (incl. UK, Duitsland, Zwitserland, Italië en China)
6.722
2
Actuele Onderwerpen
www.actueleonderwerpen.nl
68.259
3
Bruna
www.bruna.nl
71.222
4
Management boek
www.managementboek.nl
102.901
5
Van Leest
www.vanleest.nl
116.094
6
Amerigo
www.amerigo.nl
210.205
7
Boekhandel Donner
www.donner.nl
383.559
8
AKO
www.ako.nl
430.153
9
VNU
www.computerboek.nl
467.929
10
Scheltema
www.scheltema.nl
471.169
 
* bron:www.alexa.com. De wereldranglijst geeft de populariteit weer van websites over de hele wereld. De wereldranglijst wordt aangevoerd door Yahoo, MSN en Google.


Uitgeverij AO (Actuele Onderwerpen) B.V.
Uitgeverij AO brengt sinds 1936 de populair-educatieve Actuele Onderwerpen reeks uit, met als doel hoogwaardige, exclusieve informatie op een objectieve en toegankelijke wijze voor een breed publiek te ontsluiten. Abonnees ontvangen elke twee weken een uitgave over een verassend en actueel onderwerp.


Enkele recente uitgaven: 26.000 uitgeprocedeerde asielzoekers, Multicultureel theater, CDA 25 jaar, Trends en tegendruk, ADHD, Van Tom Poes tot heer Bommel, Betje Wolff en Aagje Deken, Rugzaklopen, Geleidehonden, 400 jaar relaties tussen Marokko en Nederland, Joodse Identiteit, 100 jaar FNV, Stem voor / stem tegen de Europese Grondwet, Parkinson, Labyrinten & Doolhoven, Paus Johannes Paulus II.