Ingezonden persbericht

Internationaal verbond geeft wereldwijd talent podium in Nederland

Holland Tour koppelt internationale acts aan Cafebar 401

LUTTENBERG, 20051108 -- De Nederlandse band Cafebar 401 en boekingskantoor WM Music zijn een samenwerkingsverband aangegaan met het Amerikaanse bedrijf Sonicbids en de Brits- Amerikaanse concertorganisator CMEAS. De samenwerking zal o.a. uitmonden in een Nederlandse tour voor internationale bands. De wereldwijde inschrijving voor deze Holland Tour begint eind november of begin december.


De tour langs concertzalen in de Benelux biedt internationale talenten uit de hele wereld de kans om zich in Europa in de kijker te spelen. De initiatiefnemers zien het vooruitstrevende popklimaat Nederland als een mooie springplank voor nieuw talent. Op de touraffiches krijgen de deelnemende bands gezelschap van het thuisspelende Cafebar 401, een beloftevolle band uit Nederland.

Lage gages

De tour is interessant voor zaaleigenaren, omdat de bands inschrijfgeld betalen zullen de gages relatief laag kunnen blijven. Het inschrijfgeld wordt ook gebruikt voor vliegtickets en verblijfkosten. Na de globale inschrijfronde stellen de initiafnemers een shortlist samen van ongeveer vijftig bands en singer-songwriters. Daarna volgt een eindselectie waarbij het consortium programmeurs van zalen zal betrekken. De inschrijving voor de Holland Tour start in november. De tournee zelf zal in juni 2006 plaatsvinden. De deelnemende partijen zorgen voor persberichten, flyers en posters.