Gemeente Hilversum

ProRail breidt fietsenstalling station Hilversum Sportpark uit Spoorbeheerder ProRail start met de voorbereiding van de bouw van 148 nieuwe fietsklemmen op NS station Hilversum Sportpark. De bouw start op dinsdag 29 november. De nieuwe fietsklemmen worden betaald uit het programma Ruimte voor de Fiets van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Uitbreiding van het aantal fietsparkeerplaatsen is nodig, zo blijkt uit onderzoeken van ProRail en de gemeente Hilversum. Een tekort aan plaatsen zorgt nu voor overlast in de aangrenzende buurten, door verkeerd geparkeerde fietsen bij woningen en in openbaar groen. Wethouder Heerschop: 'na overleg met ProRail bleek het mogelijk de reeds geplande uitbreiding versneld uit te voeren en extra parkeerplaatsen te realiseren. Station Sportpark krijgt voor de komende jaren voldoende fietsenklemmen. Door uitbreiding van het aantal plaatsen en gerichte handhaving kunnen we iets structureels doen aan de overlast in de buurt.'

De nieuwe fietsklemmen worden geplaatst in de buurt van de bestaande stallingen, die liggen aan de twee perrons van station Sportpark. ProRail verwacht dat reizigers op 22 december 2005 100 extra klemmen aan het zuidelijk gelegen perron (ter hoogte van het Laapersveld) in gebruik kunnen nemen. Uiterlijk eind februari 2006 worden nog eens 48 extra klemmen aan het noordelijk gelegen perron opgeleverd. Tijdens de bouw plaatst ProRail tijdelijke fietsklemmen.

Als de uitbreiding een feit is, kan de gemeente Hilversum strikt gaan handhaven, om zo de overlast van fout parkeren in de buurt tegen te gaan.