Van Voorst tot Voorst voorzitter Raad van Bestuur deBuren

Vlaams nederlands huis

Per 1 oktober 2005 kreeg het Vlaams-Nederlands Huis deBuren een nieuwe directeur: de Vlaming Dorian van der Brempt. Hij is de opvolger van Greetje van den Bergh, die vanaf de oprichting in juni 2004 leiding heeft gegeven aan het door Vlaanderen en Nederland opgerichte cultuur- en debathuis in Brussel.

Omdat de statuten van deBuren aangeven dat bij een Vlaamse directeur de voorzitter van de Raad van Bestuur de Nederlandse nationaliteit dient te hebben, is Europarlementariƫr en Minister van Staat Annemie Neyts teruggetreden als voorzitter. Zij is per 18 november opgevolgd door mr. Berend-Jan baron van Voorst tot Voorst. Mevrouw Neyts blijft lid van de Raad van Bestuur.

Na een ambtelijke loopbaan en diverse functies in Brussel, werd de heer Van Voorst tot Voorst in 1988 staatssecretaris van Europese Zaken in het tweede kabinet-Lubbers. In het daarop volgende derde kabinet-Lubbers was hij staatssecretaris van Defensie. Die post verliet hij in 1993 om Commissaris van de Koningin in Limburg te worden, wat hij tot 2005 bleef.

MEER INFORMATIE VOOR DE PERS

Xander Stroo
Vlaams-Nederlands Huis deBuren
Leopoldstraat 6
1000 Brussel
Tel. (+32) (0)2 212 1930
stroo@vl-nl.be