RTL Group


Kandidaten klaargestoomd voor grote liveshows in workshops van 'Idols'

En toen waren er nog maar zevenentwintig! Nederlands populairste talentenjacht is na de audities en het theater alweer beland bij de workshops. Zevenentwintig talenten worden vanaf zaterdag 3 december bij RTL 4 klaargestoomd voor het grote werk. In verschillende workshops worden de kandidaten voorbereid op hun eerste Idols-optreden waarbij ze live een zelfgekozen nummer, onder begeleiding van een live band, ten gehore moeten brengen.

Tijdens diverse workshops kunnen de zevenentwintig potentiële Idols hun voordeel doen met de expertise van professionals uit het vak. Zo hebben zij van zangdocente Babette Labeij te horen gekregen hoe zij het beste met hun stem om kunnen gaan. Stylist Maik de Boer legt uit hoe een echte Idol zich kleedt. Wat trek je aan om jezelf het best te presenteren ? En voor de juiste moves krijgen de kandidaten tips van internationale professionals. De choreografen Tim Noble, Sarah Jayne en Benji Lee zijn speciaal overgekomen voor een workshop. Deze grootheden op hun gebied hebben eerder hun deskundigheid gedeeld met onder andere Kylie Minogue, Justin Timberlake, Gwen Stefani, Jamelia en The Black Eyed Peas. Van verschillende buitenlandse sterren, zoals Gavin Degraw, Mel C. en Lucie Silvas, horen de kandidaten hoe het er in de internationale muziekindustrie aan toe gaat.

De afvalrace gaat onverminderd door want er is maar plaats voor dertien finalisten. Per workshopuitzending, op zaterdag 3, 10 en 17 december, betreden negen kandidaten het podium. Door het publiek worden per show drie kandidaten uitgekozen die daarmee een plek verdienen in de eerste grote liveshow op zaterdag 31 december. De jury, Henkjan Smits, Jerney Kaagman en Eric van Tijn, voegt daar vervolgens elke week nog een kandidaat aan toe. Dat betekent dat er na drie uitzendingen twaalf finalisten zijn. In de Wildcardshow op zaterdag 24 december wordt de dertiende finalist gekozen .

Een foto van de laatste zevenentwintig kandidaten is op te vragen bij RTL Mediadocumentatie, 035-6718553.

Uitzending: wekelijks, vanaf zaterdag 3 december, tussen 20.00 en 21.00 uur bij RTL 4 (vanaf zaterdag 31 december, tussen 20.00 en 21.30).
Idols Backstage: wekelijks vanaf zaterdag 31 december, tussen 21.30 en 22.30 uur bij RTL 5.
Elke woensdag herhaling op RTL 7, om 20.30 uur.


---

---
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van der Klugt, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl .

© 2005 RTL Nederland / IP