Stichting Natuur en Milieu

Natuur en Milieu organiseert conferentie parallel aan klimaatonderhandelingen

Natuur en Milieu organiseert in Montreal samen met HIVOS en de Canadian Renewable Energy Alliance een tweedaagse conferentie over hernieuwbare energiebronnen en klimaathulp voor ontwikkelingslanden.

De conferentie, waar 60 milieu- en ontwikkelingsorganisaties uit de hele wereld aan deelnemen, moet input opleveren voor het gelijktijdig en eveneens in Canada lopende overleg tussen milieuministers over een vervolg op het Kyoto-akkoord. In 2012 eindigt de eerste periode van dat akkoord. Nu al is duidelijk dat overdacht van geld en kennis naar ontwikkelingslanden in een volgende periode een belangrijke rol gaat spelen. De inzet van Natuur en Milieu is dat het zogeheten Clean Development Mechanism (CDM) een effectief instrument wordt om klimaatdoelen én duurzame ontwikkeling te bereiken. Natuur en Milieu zal de uitkomsten van de parallelconferentie op 3 december presenteren aan de delegaties op de klimaatconferentie. Pieter van Geel, staatssecretaris van milieu, voert de onderhandelingen namens Nederland.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Michel Jehae, persvoorlichting Natuur en Milieu: 06-14487427. Energiemedewerker Marc Koene is namens Natuur en Milieu in Canada. Het programma van de parallelle conferentie is te vinden op www.snm.nl/cdmcanada. Daar vindt u ook illustratieve voorbeelden van klimaatprojecten door rijke landen én ontwikkelingslanden.