Gemeente Doetinchem

Gemeente gaat de straat op voor uitleg nieuw inzamelsysteem afval


- 1 december 2005-
Op zaterdag 3 december en 10 december staan medewerkers van de gemeente Doetinchem met een huisvuilwagen op centrale punten in verschillende wijken in Doetinchem. De medewerkers geven informatie over de veranderingen in het inzamelen van het afval per januari 2006.

Vanaf januari 2006 rijdt de milieukar niet meer in Gaanderen, Dichteren, De Huet, De Hoop, Het Weerdje en Wehl. Inwoners van deze wijken kunnen hun glas vanaf dat moment naar de ondergrondse glas- en papiercontainers brengen, die op centrale plekken in elke wijk worden geplaatst.
Voor de inzameling van het oud papier hebben de inwoners afgelopen jaar een keuze kunnen maken tussen het zelf wegbrengen naar de papiercontainers, of de aanschaf van een derde rolemmer speciaal voor oud papier. Inwoners die hebben gekozen voor een derde rolemmer krijgen die begin december thuis afgeleverd, samen met een informatiepakket.

In de overige wijken in Doetinchem wordt de manier van inzamelen van glas en papier in de loop van 2006 gewijzigd. Inwoners van deze wijken ontvangen hierover op termijn bericht.

Chemobox per 1 januari voor iedereen
Alle inwoners van Doetinchem krijgen in december een chemobox voor het klein chemisch afval. Deze chemobox wordt eens per kwartaal geleegd. Vanaf 1 januari 2006 haalt de milieukar in heel Doetinchem geen klein chemisch afval meer op. Zoals hierboven beschreven kunnen de inwoners van een aantal wijken tot nader bericht hun glas en papier nog wel aan de milieukar meegeven.

Informatie in de wijk
De gemeente staat op zaterdag 3 december van 10.00 tot circa 12.00 uur op de Gaanderije in Gaanderen en van 12.30 tot circa 14.30 uur op de Bongerd in de Huet. Op zaterdag 10 december van 10.00 tot circa 12.00 uur staat de huisvuilwagen op het Willy Brandtplein in Dichteren en 12.30 tot circa 14.30 uur op het Br. Alipiusplein in Wehl.