Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Geachte heer/mevrouw,

Graag maken wij u hierbij attent op het culturele programma zoals dat komend weekend (zaterdag 3 en zondag 4 december) op het evenement MAROC-PLUS zal gaan plaatsvinden.

MAROC PLUS: 1, 2, 3 en 4 december in Ahoy.

Komend weekend zullen er diverse culturele activiteiten tijdens MAROC-PLUS plaatsvinden. Doorlopend zal muziekgroep La Troupe du Nord met traditionele, folkloristische klanken de bezoekers trakteren. Deze vijfmansformatie zal wonderschone klanken op authentieke instrumenten uit het berggebied uit het Noorden ten gehore brengen. Komende zaterdag en zondag zullen deze mannen als rondtrekkende troubadours MAROC-PLUS opluisteren.

Maar, er is meer. Dansschool Radia zal naast workshops ook diverse dansvoorstellingen verzorgen. Deze voorstellingen zijn te bezien als een prelude van wat Rotterdam (en Nederland) op het gebied van dans uit Marokko mag verwachten. Per 1 februari zal deze dansschool haar deuren aan de Rotterdamse Delftestraat openen en daarmee de eerste en enige plek (vooralsnog?) zijn waar de diverse dansstijlen uit Marokko te beoefenen zullen zijn. Enkele danssoorten: Sloeh-dans uit het Atlas gebergte, de Regadda dans in oorspronkelijke kleding uit Noordoost Marokko, maar ook de Sous dans uit de omgeving van Agadir.

Ook zullen er doorlopend modeshows zijn op het grote podium van het evenement. Tot nu toe

Op zondagmiddag zal er (wederom) een literaire middag zijn waar jonge dichters en schrijvers act de presence zullen geven. Onder meer Rashid Novaire, winnaar van de El Hizjra-literatuurprijs, zal een verhaal voordragen. Maar ook Ayoub Salih en Tarik Fadili zullen de bezoekers op de schoonheid van literatuur trakteren.

Komende zondag zal zangers Hind een optreden verzorgen om 15.00 uur.

Hopelijk vindt u in bovenstaande voldoende aanleiding om melding te maken in de daarvoor bestemde agenda s.

Vriendelijke groet,

Hans Merts

Publiciteit Maroc-Plus

06-48562741

010-4259886

0180-314662

publiciteit@maroc-plus.nl