Ingezonden persbericht


Persbericht

BOTTOMS UP "The Final Party"

Plaats: De Kelder, Amersfoort
Datum: Zaterdag 3 December 2005
Deur open: 22:00h
Begint: 22:30h
Wat?!: Jay Colin, Nuclear Family, Jiggy Djé, Hadrie, Dennis T., Brutal Monkeyz Break Dance Battle! Open Mic.

Bottoms Up "The Final Party"

Zaterdag 3 december vindt in poppodium de Kelder in Amersfoort de allerlaatste editie van het live hiphop feest "Bottoms Up" plaats. Ruim een jaar lang heeft Finally Entertainment een van de meest gerenommeerde hiphopfeesten in Amersfoort gegeven. Nu poppodium "de Kelder" eind dit jaar waarschijnlijk haar deuren sluit, sluit Finally Entertainment de periode af met een van de meest explosieve edities aller tijden.

Zes van de beste live acts van dit moment op het gebied van uit Nederland afkomstige hiphop zullen een performance geven. Daarnaast is er ook dit keer weer ruimte voor een breakdance battle, spontane muzikale uitspattingen en die echte freestyle cyphers tijdens de Open Mic.

Jay Colin, de nieuwe super soul/rap ster is in een klap een van de meest gevraagde urban artiesten van dit moment. Met zijn nieuwe album opkomst genaamd: "Truth & Soul" zal hij begin 2006 nog hoge ogen gooien bij de massa. Het album heeft een on-Nederlandse eigentijdse sound die makkelijk de vergelijking met grote Amerikaanse namen aankan. Dit alles te danken aan de productie van Dutch Flower.

Naast deze nieuwkomer is er ook ruimte voor een groep die al wat langer meedraait en actief is in de hiphop scene, namelijk de Haagse hiphopformatie Nuclear Family. Deze formatie rapt zowel Nederlands als Engelstalig en stond in voorprogramma's van enkele grote Amerikaanse artiesten. Momenteel zijn zij aan het touren rond hun tweede cd "Nuclear Fission / Kernsplitsing".

De Amersfoortse Mc Jiggy Djé zal solo zijn rapskills vertonen. De nog redelijk jonge rapper uit Amersfoort draait al even mee en staat momenteel in de finale van de grote prijs van Nederland. Daarnaast is hij samen met Venz host bij radioprogramma Lijn 5 (747AM) op de dinsdag. Ook schrijft hij columns voor het AD regio Amersfoort. Met zijn groep DAC brachten ze onlangs het album " Professioneel Chillen".

Na afgelopen Bottoms Up wilde deze Mc laten zien dat hij onder andere omstandigheden wel een goede show kan neerzetten. Dennis T., ditmaal solo om er zeker van te zijn alles zelf in de hand te hebben. Monumentaal!

De Brutal Monkeyz hebben hun debuut album genaamd "New World Order" 11-09-05 officieel uitgebracht. Momenteel zijn ze bezig met het opnemen van hun videoclip, welke geheel gefilmd en gedirigeerd zal worden door CammyCuts. Je kunt hun cd bestellen via www.brutalmonkeyz.com.

De laatste act uit het rijtje van zes showcases is de hiphop formatie HADRIE. Momenteel zijn deze jongens erg druk met het leggen van de laatste hand aan hun album. Ook is een van de rappers te zien bij het tv programma VET van de AVRO en maakten zij de leader muziek voor het tv programma. Daarnaast wonnen zij bij "De Kleine Prijs van Amersfoort" tot twee maal toe de publieksprijs, welke dus enige garantie biedt voor een van de meest energieke en spectaculairste shows van deze avond.

Alsof al dit niet genoeg is om een van de best geprogrammeerde hiphop avonden te worden in de geschiedenis van Amersfoort is er naast al dit live geweld ook ruimte voor enkele bijzondere dj's. Dj's Yapist, Doo Nix en JSCBoy zullen zorgen dat ook voor, tussen en na de acts gedanst kan worden.

De host van deze avond is: MC Mando

Kaartverkoop is al begonnen bij "London Mode" Langestraat 137, Amersfoort centrum Kaarten zijn E 7,-.

Voor meer informatie en het laatste nieuws kun je terecht op www.finallyentertainment.nl

Einde Persbericht

Afzender: U.F. Coffie
@-mail : urley@zangvogel.demon.nl
Telefoon: 06 3033 5030


---- --