Christijan Albers F1

Press Release

Albers live op TV tijdens Race of Champions

Aanstaande zaterdag zal Christijan Albers in actie komen op de Race of the Champions, in Parijs. Het jaarlijkse evenement brengt autosport op een andere manier dan we gewend zijn. Ook voor de coureurs is het een bijzonder evenement. In het Stade de France zijn twee belangrijke prijzen te verdienen. De eerste is een individuele prijs, maar ook zal er gestreden worden om de ROC Nations Cup. Christijan Albers zal hierin met de Belgische rally-coureur Francois Duval de kleuren van de Benelux verdedigen.

Natuurlijk zou iedereen graag op de tribune zitten, maar voor de fans die niet Parijs kunnen, is er geen man over boord. Het bloedstollende evenement zal zaterdag live uitgezonden worden op Eurosport, waardoor je geen moment hoeft te missen. De uitzending zal om 18.00 beginnen met de Nations Cup, waarin de coureurs in teamverband het tegen de concurrentie opnemen, op het kleine circuit in het stadion. De vier beste landen plaatsen zich voor de halve finale. Wie daarin als eerste vijf heats wint, mag naar de finale. Daar geldt hetzelfde systeem. De winnaar van vijf heats mag zich een jaar het snelste land van de wereld noemen. Vorig jaar ging die titel naar Finland, dat in actie kwam met Marcus Gronholm en Heikki Kovalainen.

Na de landencompetitie is het ieder voor zich. In gelijkwaardige auto's zal Christijan het tegen andere grootmachten opnemen om de 'Champions of the Champions' titel. Vorig jaar was Heikki Kovalainen de beste. De jonge Fin versloeg tot ieders verbazing Michael Schumacher in de halve finale en wist ook Sebastian Loeb in een rally-auto de kaas van het brood te eten. De blijdschap na de overwinning van Heikki liet zien dat de Race of the Champions echt speelt bij de coureurs. Wie weet zien we zaterdag ook Christijan juichend op het dak van zijn bolide staan. De Midland-coureur zal er in ieder geval alles aan doen om de titel te pakken te krijgen.

De uitzending op Eurosport begint om 18.00 uur en zal om 21.00 uur eindigen.

(c) Copyright www.albersf1.com 2004-2005 Christijan Albers BV and GR8 Industries BV.