Ingezonden persbericht

Opensourcegids.nl opent online bedrijven-database

Nieuw Initiatief biedt MKB Toegang tot Open Source Dienstverlening

BIERVLIET, 30 november 2005 -- Met ingang van deze week heeft OpenSourceGids.nl (www.opensourcegids.nl) haar nieuwe website geopend. Met dit initiatief wordt invulling gegeven aan de toenemende interesse vanuit vooral het MKB voor de mogelijkheden van Open Source Software. OpenSourceGids.nl faciliteert deze groeiende interesse met een online database waar Open Source leveranciers en dienstverleners zich kosteloos kunnen presenteren. Hiermee wordt voor het MKB en andere partijen het specifieke aanbod in deze sector helder in beeld gebracht.


Naast de bedrijven-database biedt OpenSourceGids.nl nog enkele aanvullende faciliteiten zoals een projecten-prikbord waar oproepen voor specifieke dienstverlening, wederom kosteloos kunnen worden geplaatst. Ook is een database van zakelijke Open Source toepassingen beschikbaar waar men kan vinden welke Open Source alternatieven beschikbaar zijn voor specifieke zakelijke toepassingen.

In de media wordt steeds meer aandacht besteed aan Open Source Software. Het MKB begint te ontdekken welke mogelijkheden hier liggen en ook de overheid voert diverse campagnes om Open Source Software zowel in het MKB als in de diverse eigen departementen meer bekendheid te geven. Derhalve zijn steeds meer bedrijven 'op zoek' naar geschikte leveranciers en dienstverleners. De bestaande directories zoals de Gouden Gids en de Telefoongids bieden echter niet de optie om specifieke leveranciers in dit segment te identificeren en via zoekmachines is weer juist een zo grote hoeveelheid informatie over Open Source Software beschikbaar dat leveranciers moeite hebben zich op die manier te profileren. OpenSourceGids.nl biedt de gewenste en benodigde focus op dit sterk groeiende fenomeen in de softwarewereld en plaatst dit in een zakelijk perspectief.

OpenSourceGids.nl is een intiatief van Hans Peter Willems, Technology Consultant gespecialiseerd in Open Source Software en onder andere initiatiefnemer en oprichter van Stiching Open Source Consortium Zeeland (OSCZ). Hans Peter Willems is in de provincie Zeeland betrokken bij diverse initiatieven en projecten om en rond Open Source Software maar is ook deelnemer in verschillende internationale Open Source projecten. OpenSourceGids.nl is een project dat zelf volledig met Open Source Software is opgezet.



OpenSourceGids.nl