Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen 03-12-2005

Vrouw veroorzaakt aanrijding onder invloed van drank MEPPEL Vrijdagavond tegen 19.30 is op de Eendrachtstraat een 25-jarige vrouw uit Meppel met haar auto achter op een andere auto gebotst. Daarna is ze doorgereden, maar meldde zich later zelf. Ze is aangehouden en bleek onder invloed van alcohol. Bij de ademtest blies ze 1,25 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd. In de auto waar ze tegen aan botste is een man gewond geraakt. Hij is met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. Zijn gegevens zijn op dit moment nog niet bekend. Om de man uit de auto te halen heeft de brandweer het dak moeten verwijderen. (05-204728)

Beenbreuk bij oversteken
HOOGEVEEN Vrijdagmiddag rond halfvier is een 8-jarig jongetje uit Hoogeveen na het uitgaan van de school de rijbaan van de Rietgans opgerend en daar onder een auto gekomen. Daarbij liep hij een gebroken been op. De auto, bestuurd door een 40-jarige vrouw uit Hoogeveen, kon de jongen niet meer ontwijken.(05-204664)

Boete voor doorrijden na aanrijding
GIETEN Een 58-jarige man uit Groningen heeft vrijdagmiddag een boete opgelegd gekregen van 220 Euro. Hij was op de rotonde Gieten tegen een schrikhek gereden. Na het ongeval, waarbij zijn auto en het hek schade opliepen, reed hij door, richting Veendam. Agenten troffen de auto met bestuurder aan nabij Gieterveen en hebben hem aangehouden. Na afhandeling van de zaak kreeg hij de boete opgelegd. (05-204623)

Zonder rijbewijs in de sloot
BUINEN Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur raakte een 21-jarige vrouw uit Almelo met haar auto van de N374. Volgens haar moest ze uitwijken voor een overstekend dier. Ze kwam in de sloot terecht en bleef verder ongedeerd. Ze bleek geen rijbewijs te hebben; ook was haar auto niet verzekerd. De politie maakt daarvan proces-verbaal op. (05-204747)

Computerschermen gestolen
EELDE Vrijdagnacht is ingebroken in een school aan de Legroweg. Daarbij zijn vier computerschermen gestolen. Om binnen te komen is een raam vernield. (05-204779)

Aanhoudingen na winkeldiefstal
RODEN Vrijdagmiddag kreeg de politie een melding dat in de Heerestraat kleding was gestolen dat de daders er vandoor waren in een auto. Merk van de auto, kleur en kenteken werden doorgegeven. Later zagen agenten de auto in Zuidlaren rijden en zetten deze aan de kant. De inzittenden, een 33-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Tripscompagnie, werden aangehouden. De gestolen kleding lag in de auto; dit is in beslag genomen en kan weer terug naar de kledingzaak in Roden. (05-204683)

Politie houdt verdachten van vernielingen aan
EMMEN Vrijdagnacht heeft de politie drie jongemannen van 19 en 20 jaar , alle afkomstig uit Emmen, aangehouden na vernielingen in het centrum. Ze hadden een vlaggenstok vernield, een lantaarnpaal en een reclamezuil. Op aanwijzingen van getuigen konden ze worden aangehouden. Alle drie kregen ze na verhoor een boete opgelegd van 220 Euro. (05-204784)

Mat drank op tegen de boom
SCHOONLOO Vrijdagnacht tegen vijf uur is een 24-jarige man uit Gieten op de Hoofdstraat in Schoonloo met zijn auto tegen een boom gereden. Hij raakte daarbij lichtgewond. Hij had gedronken en blies bij de ademtest 680, ofwel 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (05-204808)

Brand bij snackbar
HOOGEVEEN Zaterdagmorgen rond acht uur ziet een 22-jarige man uit Hoogeveen op de Wolfsbosstraat een container naast de snackbar in brand staan. Hij weet de container van de snackbar weg te krijgen. Inmiddels heeft hij de brandweer gebeld en die blust de brand voordat grotere schade ontstaat. De snackbar heeft schade aan de beplating opgelopen. (05-204812)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Telefoon 06 22662875