Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zaterdag 3 december

Alkmaar 03-12-2005 - 14.30 uur

Verkeersongeval met dodelijke afloop
t Veld, vrijdag 2 december 2005.
Vrijdag is aan het einde van de middag een 77-jarige voetganger uit Niedorp overleden na een ongeval met een 60-jarige automobilist uit Schagen. Omstreeks 17.30 uur stak de man de Hartweg in t Veld over. Dit was ter hoogte van de Valbrugweg/Oosterweg. Vanuit de richting van Winkel kwam de automobilist aangereden die de voetganger niet tijdig zag waarna een aanrijding volgde. De 77-jarige man is enkele uren later overleden in het MCA in Alkmaar. Project Meld Misdrijf Anoniem Extra controles op opslag van - en handel in illegaal vuurwerk Bergen, vrijdag 2 december 2005.
De politie in de gemeente Bergen is gestart met een project om de opslag van en handel in illegaal vuurwerk aan te pakken. Doel van het project is om zoveel mogelijk handelaren en gebruikers aan te houden en illegaal vuurwerk in beslag te nemen.
Startpunt voor het optreden van de politie is het verzamelen van informatie over illegaal vuurwerk. Omdat veel mensen geen melding durven te doen als zij daarbij hun naam moeten opgegeven, gaat het project uit van de mogelijkheid die Meld Misdrijf Anoniem bied aan inwoners van de kustgemeente om anonieme meldingen over vuurwerk te doen.
Uit de registratie van meldingen blijkt dat er door de bewoners veelvuldig wordt geklaagd dat er zwaar vuurwerk wordt afgestoken. Voor de gemeente als geheel geldt dat dit voornamelijk plaatsvindt in de decembermaand. Voor Egmond aan Zee geldt echter dat ook buiten deze periode regelmatig klachten bij de politie binnenkomen. De politie in Bergen is in dit project een samenwerkingsverband aangegaan met het Regionale Milieubureau van de Politie en met het Centrale Bureau Meld Misdrijf Anoniem. Samen hopen zij vanuit de inwoners van Bergen zoveel tips binnen te krijgen dat eigenaren van en handelaren in illegaal vuurwerk aangepakt kunnen worden. Met klachten of tips over vuurwerk kunt u terecht bij Meld Misdrijf Anoniem, telefoonnummer 0800-7000 of bij de politie in Bergen, telefoonnummer 0900-8844.

Gewapende overval

Heiloo, vrijdag 2 december 2005.

Vrijdag is een 46-jarige man uit Heiloo in zijn woning aan Het Hoekstuk overvallen door drie mannen. Toen er werd aangebeld stonden er 3 mannen voor zijn deur die hem bedreigden en met een knuppel sloegen. Het slachtoffer is met hoofdwonden en diverse kneuzingen over het hele lichaam naar het MCA in Alkmaar overgebracht. De daders namen een portemonnee, en 2 telefoons mee. Een telefoon en de portemonnee werden later vlak bij de woning van het slachtoffer teruggevonden.

Auto in de sloot (1)

Warmenhuizen, vrijdag 2 december 2005.

Vrijdagavond even na 23.00 uur zijn een 45-jarige man uit Den Helder en een 57-jarige man uit Schoorl met een auto in een sloot beland langs de Westfriesedijk in Warmenhuizen. De auto is om onbekende redenen in de sloot beland. De mannen beweerden beiden dat de ander gereden had, waardoor niet duidelijk is wie er achter het stuur heeft gezeten. Beide mannen waren niet gewond.

Auto in sloot (2)

Opmeer, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagochtend rond 8.45 uur is een 26-jarige automobiliste uit Zijpe met haar auto in een sloot beland langs de AC de Graaffweg in Opmeer. De vrouw reed over de AC de Graaffweg in de richting van Hoorn. De vrouw moest plotseling uitwijken voor een overvliegende reiger waardoor zij in een slib raakte, in de linkerberm kwam, over de kop sloeg en op haar wielen in de naastgelegen sloot tot stilstand kwam. De vrouw heeft een gekneusde linkerarm aan het ongeval overgehouden.

Auto in sloot (3)

Enkhuizen, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagochtend even voor 6.00 uur heeft een voorbijganger een auto gevonden in een sloot langs de Vette Knol in Enkhuizen. De bestuurder van de auto was niet meer bij de auto aanwezig, hij bleek naar huis te zijn gegaan om te douchen. Even later is de bestuurder thuis aangetroffen door de politie. Hij was met een vriend s nachts na het uitgaan naar huis gereden. Op de Vette Knol verloor de man de macht over het stuur en belandde in de sloot. Beide mannen konden eenvoudig uit de auto komen waarna zij naar huis gingen. De mannen zijn van de plek van het ongeval weggegaan omdat zij het koud hadden, maar waren vergeten de politie te bellen. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol: hij blies 765 ug/l bij een wettelijk maximum van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Beide personen hadden geen letsel.

Auto in sloot (4)

Hoogkarspel, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagochtend even voor 8.00 uur is een 44-jarige automobilist uit Stede Broec met zijn auto in een sloot beland langs de Houterweg in Hoogkarspel, ter hoogte van de spoorwegovergang. De man reed over de Houterweg in zuidelijke richting en verloor om onbekende redenen de macht over het stuur, reed tegen een boom en belandde in de sloot. Met behulp van de brandweer is de man uit zijn auto bevrijd. Hij is met een hoofdwond naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht. Er is bloed bij de automobilist afgenomen om te controleren of hij onder invloed van alcohol was.

Autobanden lek gestoken

Bergen, zaterdag 3 december 2005.

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij een groot aantal voertuigen in de gemeente Bergen de banden lek gestoken. Ook werd vermoedelijk door dezelfde daders de zonwering van het oude gemeentehuis met een mes vernield. Tot nu toe heeft de politie bij 22 voertuigen 1 tot 4 lekke banden aangetroffen. Vermoedelijk is dit gedaan door een groep van 3 a 4 jongeren die zich per fiets verplaatsen. De vermoedelijke route die de vandalen hebben afgelegd is de volgende: Russenweg, Koninginneweg, Elkshove, Nassaulaan, Emmalaan, Oranjelaan, Langerijm, Kerkedijk en de Westerweg. De politie verzoekt een ieder die slachtoffer is geworden aangifte te doen van vernieling bij de politie. Ook worden getuigen gezocht die iets gehoord of gezien hebben dat te maken kan hebben met bovenstaand verhaal. Bellen met de politie van Bergen kan via het nummer 0900-8844.

Messen aangetroffen tijdens fouillering

Den Helder, vrijdag 2 december 2005.

Vrijdagavond rond 23.15 uur zijn bij twee 16-jarige jongens uit Den Helder messen aangetroffen. Tijdens een preventieve fouillering in De Koningstraat in Den Helder bleken beide jongens een mes te hebben die zij in moesten leveren.

Harddrugs aangetroffen

Alkmaar, zaterdag 3 december 2005.
Zaterdagochtend om 1.10 uur zijn bij een controle 1 wikkel en 4 bolletjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen bij twee mannen. Beide personen, een man van 31 jaar uit Alkmaar en een man van 23 jaar uit Den Helder, zijn bekeurd. De controle was langs de Molenbuurt in Alkmaar.

Sofdrugs ingenomen

Hoorn, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagochtend rond 2.30 uur is een 33-jarige man uit Hoorn door een portier van een uitgaansgelegenheid aan het West in Hoorn aangehouden. De verdachte had een zak hasj bij zich. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Onder invloed tegen een boom

Heerhugowaard, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagochtend om 1.30 uur is een 20-jarige automobilist uit Heerhugowaard tegen een boom tot stilstand gekomen langs de Middenweg in Heerhugowaard. De man reed met twee vrienden over de Middenweg in de richting van de Sportlaan. Plotseling trok een van de vrienden aan de handrem waardoor de 20-jarige man de macht over het stuur verloor waarna de auto tegen een boom langs de Middenweg tot stilstand kwam. De automobilist bleek teveel te hebben gedronken: hij blies 355 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.

Onder invloed in de auto

Andijk, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagochtend om 3.00 uur is een 43-jarige automobilist uit Beverwijk zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed over de Kleingouw in Andijk reed. Hij blies 695 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is.

Heiloo, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagochtend even na 3.00 uur is een 18-jarige automobilist uit Heiloo bekeurd wegens het rijden onder invloed op de Rosendaal in Heiloo. Hij blies 420 ug/l.

Alkmaar, zaterdag 3 december 2005.

Zaterdagochtend om 6.00 uur is een 34-jarige automobilist ui Zaandam bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol over het Luttik Oudorp in Alkmaar reed. Hij blies 525 ug/l.

Bromfietser bekeurd

Den Helder, vrijdag 2 december 2005.

Vrijdagavond is een 18-jarige bromfietser bekeurd: de jongen uit Den Helder reed over de Spoorstraat in Den Helder op een opgevoerde bromfiets, zonder helm, te snel door een voetgangersgebied.

Verlichtingscontroles

Alkmaar, vrijdag 2 december 2005.

Vrijdag is op diverse plekken in de binnenstad van Alkmaar een fietsverlichtingscontrole gehouden. Hierbij zijn 26 fietsers bekeurd die met ondeugdelijke verlichting reden.

Bergen/Egmond aan Zee, vrijdag 2 december 2005.

Vrijdagavond zijn 10 fietsers bekeurd tijdens een verlichtingscontrole in Bergen en Egmond aan Zee. 6 bekeuringen werden gegeven in Bergen, 4 in Egmond aan Zee.

Verkeerscontroles

Warmenhuizen/Dirkshorn, vrijdag 2 december 2005.

Vrijdag zijn 10 bekeuringen gegeven tijdens een verkeerscontrole op de Veilingweg in Warmenhuizen: 7 voor het rijden zonder gordel, 3 voor te hard rijden. Ook in Dirkshorn is een controle gehouden. Hierbij zijn 13 automobilisten bekeurd die zonder autogordel reden.

Heerhugowaard, vrijdag 2 december 2005.

Vrijdag is er een verkeerscontrole gehouden langs de Rustenburgerweg en Middenweg in Heerhugowaard waarbij 31 bekeuringen zijn gegeven. Hiervan waren er 11 wegens het fietsen zonder deugdelijke verlichting en 8 voor het rijden zonder autogordel.

Laatst gewijzigd 03-12-2005 14:41 | © Politie Noord-Holland Noord |