NOVA
3 december 2005

Vanavond in NOVA/Den Haag Vandaag

Vendex/KBB
Tientallen gebouwen van de Bijenkorf, V&D en de HEMA zijn dezer dagen van eigenaar veranderd. Het gaat hier om de grootste onroerend-goed-deal ooit in Nederland. Door de nieuwe Amerikaanse eigenaar mag de Bijenkorf zich niet langer 'Koninklijk' noemen. Grote vraag is of dit het begin is van het einde van de oer-Nederlandse warenhuisketens of het begin van een nieuwe bloeiperiode.

Publieke Omroep
Omdat kijkers en adverteerders weglopen moet de Publieke Omroep (PO) bezuinigen. Tegelijk moet de PO kijkers en adverteerders terug proberen te winnen. Daarom wil de Raad van Bestuur de programma's op een andere manier over de drie televisienetten gaan verdelen. Zodat er een amusementsnet, een cultuurnet en een jongerennet ontstaan. In de studio een gesprek met Ruurd Bierman, lid van de Raad van Bestuur.

Verenigde Staten van Europa
De Belgische premier van liberale huize, Guy Verhofstadt, heeft een boek geschreven. Daarin spreekt hij zich onomwonden uit voor de vorming van 'De Verenigde Staten van Europa', als het kan met alle EU-landen en anders maar met enkele voor-trekkers. Bij de presentatie van het boek trad Freek de Jonge op als spreekstalmeester.

Presentatie: Jeroen Pauw

(Onderwerpen onder voorbehoud)

----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Maandag t/m vrijdag: 22.20 - 23.00 uur, Nederland 3
Zaterdag: 22.20 - 22.50 uur, Nederland 3
Herhaling: na middernacht.