Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 3 december

* BRAND IN ZWEMBAD
ROTTERDAM - Rond tien uur brak vrijdagavond brand uit in een pand aan de Dwarsdijk. In dit pand bevindt zich het zwembad, dat echter in verband met verbouwing en uitbreiding gesloten was. Door de brandweer werd het sein 'grote brand' gegeven waarna met veel en groot materieel de brand werd geblust. De Dwarsdijk werd in verband met de bluswerkzaamheden geheel afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de brand kwamen er geen gevaarlijke stoffen vrij en raakte niemand gewond. Wel was er sprake van een grote rookontwikkeling die tot in Rotterdam-Noord te zien en te ruiken was.
De recherche van district Feyeoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van deze brand omdat brandstichting niet wordt uitgesloten.


* VUURWAPEN GEVONDEN TIJDENS AIRCO-ONDERHOUD

ROTTERDAM - Een onderhoudsmonteur heeft vrijdag rond het middaguur in een kamer van een hotel aan de K.P.v.d. Mandelelaan een vuurwapen gevonden. De man trof het wapen, een busje peperspray en een schouderholster in een tasje aan op een plafondplaat van de hotelkamer waar hij werkzaamheden aan de airco verrichtte. Gewaarschuwd politiepersoneel stelde het wapen veilig. Na onderzoek bleek het een gaswapen te zijn. Korte tijd later meldde de huurder van de kamer zich. Deze 29-jarige Rotterdammer werd aangehouden en in verzekering gesteld.
Uitgave vrijdag 2 december

* DANKZIJ POLITIEMAN IN BURGER WORDT INBREKER AANGEHOUDEN

donderdagavond een 48-jarige Rotterdammer aangehouden na een inbraak in een kelderbox aan de Eikenlaan.
Een politieman in vrije tijd zag rond elf uur een man uit een kelderraam klimmen. Hij zette de achtervolging te voet in. Door gealarmeerde politiemensen kon de verdachte op de Groene Woudlaan worden aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij is ingesloten.
Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat er gereedschappen uit de kelderbox waren weggenomen. Het raam van de ruimte was geforceerd en alles was overhoop gehaald.


* POLITIE HOUDT DANKZIJ GETUIGEN VERDACHTE VAN VERLATEN PLAATS

ONGEVAL AAN
SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagavond een 19-jarige Schiedammer aangehouden na een verlaten plaats ongeval op de Burgemeester Heusdenlaan. Omstreeks zeven uur werd een 17-jarige fietsster uit Vlaardingen door een auto aangereden. De bestuurder en een bijrijder renden na de aanrijding weg zonder zich bekend te maken of te bekommeren over het slachtoffer. Dankzij getuigenverklaringen kon de politie die avond een 19-jarige Schiedammer in zijn woning aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De recherche en de Verkeerspolitie stellen een nader onderzoek in. Het 17-jarige slachtoffer liep onder meer een gebroken enkel en hoofdletsel op.


* GEWAPENDE OVERVAL OP WOONHUIS
ROTTERDAM-KATENDRECHT- Donderdagochtend omstreeks acht uur vond er een overval in een woning aan de Atjehstraat plaats. Twee gemaskerde en gewapende mannen drongen de woning binnen, waar ze een 37-jarige vrouw en haar 8-jarige zoon bedreigden met wapens. De vrouw werd hierbij eveneens geslagen. De moeder gilt waarna haar 16-jarige zoon wakker wordt en het gevecht met de overvallers aangaat. Ook hij wordt hierbij geslagen. Nadat de woning doorzocht was, gingen de daders er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De afdeling Opsporing van district Feyenoord-Ridderster stelt een onderzoek in naar de overval.