2e persbericht van zaterdag 3 december 2005

Eindhoven 03-12-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee mannen gewond bij geweldincident

De politie kreeg zaterdagmorgen rond 10.00 uur een melding dat een man ernstig gewond was geraakt in een woning aan de Jan Hollanderstraat. Daar bleek dat een 35-jarige Eindhovenaar met een hamer op zijn hoofd geslagen was. De man werd overgebracht en opgenomen in een ziekenhuis. De verdachte, een 49-jarige Eindhovenaar, was gevlucht. Om de woning te kunnen verlaten had hij een ruit van een deur vernield en door het ontstane gat was hij naar buiten gevlucht. Deze man had daarbij ernstige snijwonden aan zijn handen opgelopen. De man kon korte tijd later door de politie worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis waar hij is opgenomen. De hamer waarmee geslagen is, is door de politie in een tuintje in de Jan de Hollanderstraat aangetroffen. Tot nu is niet duidelijk wat er zich in de woning heeft afgespeeld. De Gezamenlijke Recherche is met een onderzoek gestart.

Eindhoven: Auto gestolen

Zaterdag rond 3.15 uur is in de Dommelstraat een bruine Alfa Romeo 156 met het kenteken 08-GV-PD gestolen. De eigenaresse had in een horecazaak haar tas met haar portemonnee en autosleutels even op de grond gezet. Toen ze de tas wilde pakken was deze verdwenen. De tas werd even later buiten teruggevonden echter zonder autosleutels en zonder haar portemonnee.

Eindhoven: Verkeerscontroles

De politie heeft vrijdag tussen 15.00 en 16.00 uur 37 bekeuringen uitgeschreven bij een verkeerscontrole op de Zanddreef en de Grasdreef. Automobilisten maakten daar veelvuldig gebruik van de busbaan.

Bij verkeerscontroles op de Parklaan, de Fuutlaan, de Tongelresestraat, de Hofstraat en de Koudenhovenseweg Noord zijn 38 bekeuringen opgemaakt. Het merendeel van de bekeuringen betrof fietsers en bromfietsers die hun verlichting niet in orde hadden.

Eersel: Dronken automobilist rijdt tegen verkeerszuil

Zaterdag om 3.50 uur is op het Hof in Bergeyk een 53-jarige man uit Bergeyk aangehouden. Hij was kort daarvoor met zijn auto een vluchtheuvel opreden op de Stokkelen in Eersel en daarbij tegen een verkeerszuil gebotst. De man reed door maar zijn auto begaf het in de Broekstraat. Hij liet de auto achter en ging te voet naar huis. Onderweg werd hij door de politie aangehouden. Hij had alcohol gedronken. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van 0,8 vast. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Rijbewijs ingenomen van dronken automobilist

De politie heeft zaterdag om 4.10 uur in de Beelsstraat in Helmond een 39-jarige Helmonder aangehouden. De man zat dronken achter het stuur van zijn auto. De politie stelde bij hem een alcoholpromillage van ruim 1,35 vast. Tegen de man is bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Oost West en Middelbeers: Fotocamera gestolen bij woninginbraak

Vrijdag tussen 13.00 en 23.00 uur is ingebroken in een woning aan de Esdoorn. De inbreker forceerde een keukenraam. Er is een fotocamera gestolen.

Son: Geluidsboxen gestolen

Vrijdagavond tussen 18.45 en 0.30 uur is ingebroken bij een woning aan de Pijperlaan in Son. De inbreker brak een keukenraam open. Er zijn twee grote geluidsboxen gestolen.