Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (03/12/05)

OOSTERHOUT NB, 3 december 2005

Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand

OOSTERHOUT: Tijdens bluswerkzaamheden bij een brand in een woning in de Abdijstraat hebben brandweer en politie een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij was gevestigd in een aanbouw achter de schuur van de woning.
Omstreeks 12.15 uur kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer de melding binnen van de brand. De brand was vermoedelijk ontstaan in de schuur van de woning en vervolgens overgeslagen naar de woning zelf. Twee naastgelegen woningen, alsmede twee achter het pand gelegen woningen liepen rookschade op. Een buurvrouw moest ter plaatse door ambulancepersoneel worden geholpen, omdat ze rook had ingeademd. Ook kwam ten gevolge van de brand asbest vrij. Onderzoek wees uit dat het asbest in de tuinen van de naastgelegen woningen en twee achter het pand gelegen woningen terecht is gekomen. De gemeente neemt maatregelen om het asbest te laten verwijderen en informeert de betrokken bewoners.
Door de hevige rookontwikkeling heeft de politie enige tijd de Hoogstraat aan beide zijden afgesloten voor het verkeer. De politie stelt een nader onderzoek in naar de bewoners van het pand, die ten tijde van de brand niet aanwezig waren. Ook doen technisch rechercheurs van de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarbij zal uiteraard de aanwezigheid van de hennepkwekerij worden meegenomen.
Behalve medewerkers van politie en brandweer kwam ook personeel van de woningbouwvereniging, de gemeente en Salvage, alsmede de burgemeester ter plaatse om zich van de situatie op de hoogte te stellen en de bewoners een hart onder de riem te steken.

Verdachte overval benzinestation Dussen meldt zich

DUSSEN / NIEUWENDIJK: Zaterdagmiddag 3 december meldde zich een 22-jarige man uit Wijk en Aalburg op het politiebureau in Nieuwendijk. De man verklaarde dat hij vrijdag 2 december een overval had gepleegd op een benzinestation aan De Sluis in Dussen (zie ook persberichten 02-12-2005- red.).
Hij is daarop aangehouden en in verzekering gesteld en zal nader worden verhoord over zijn betrokkenheid bij de overval. De politie zet het onderzoek voort.

Auteur: Leonie van Ooijen