Persberichten zaterdag 3 december

's-Hertogenbosch 03-12-2005

Kinderen gedood bij brand

Boxtel Zaterdagmiddag, even voor 13.00 uur werd een uitslaande brand gemeld in een woning boven een horecagelegenheid aan de Stationsstraat in Boxtel. Op de boven verdieping van een woning naast een horecagelegenheid die deels ook boven het café is gelegen was brand uitgebroken. In de woning waren op het moment van de brand een gezin van vijf personen, vader, moeder en drie kleine kinderen. Door de vader werd een van de kinderen een meisje van tweeëneenhalf in veiligheid gebracht en bij buren afgegeven. De man is vervolgens terug de woning ingegaan om ook de andere gezinsleden te redden. Door de hevige brand is hij niet meer naar buiten kunnen komen. De vier overige gezinsleden zijn door de brandweer uit het pand gered en in bewusteloze toestand naar buiten gebracht. Daar is direct door brandweer, politie en GGD eerste hulp verleend. Hierbij is ook bijstand gekregen van de bemanning van de traumahelikopter en de GGD Midden Brabant. Niet voorkomen kon worden dat twee kinderen, een jongetje van bijna 4 jaar en een meisje van een half jaar ter plaatse overleden. De ouders, 33 en 40 jaar zijn in zorgwekkende toestand overgebracht naar ziekenhuizen in Eindhoven en s-Hertogenbosch. Het tweeëneenhalf jarige meisje is in stabiele toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Veghel. Vier brandweermensen raakte bij de hulpverlening licht gewond en moesten in een ziekenhuis worden behandeld.
Het vuur werd bestreden door eenheden van de brandweer Boxtel, Liempde, Haaren en s-Hertogenbosch. Familie en bekenden van de slachtoffers zijn opgevangen door GGD en slachtofferhulp. Ook de hulpverleners, als brandweer, politie en medewerkers van de ambulancedienst zijn opgevangen door de GGD en slachtofferhulp.

Moeder van kinderen overleden

Boxtel Zaterdagavond is de 33 jarige moeder van de twee kinderen, die eerder vandaag bij de brand in een woning boven en naast een café aan de Stationsstraat in Boxtel om het leven kwam, overleden. De vrouw was in zorgwekkende toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven. Daar is zij vroeg in de avond aan haar verwondingen bezweken. De 40-jarige vader is in zorgwekkende toestand opgenomen in een ziekenhuis in s-Hertogenbosch. Een tweeëneenhalf jarige dochtertje is in stabiele toestand overgebracht naar een ziekenhuis in Veghel.

Gewonde bij ongeval

s-Hertogenbosch Vrijdagavond werd gemeld dat op de Donksestraat in s-Hertogenbosch een ongeval had plaats gevonden. Een auto, bestuurd door een 17-jarige jongen uit Sint Michielsgestel, bleek tegen een boom te zijn gereden. De jongen liep daarbij een hersenschudding op. Een 18-jarige jongen uit Sint Michielsgestel die bij hem in de auto zat werd zodanig gewond dat hij moest worden opgenomen in een ziekenhuis. Tegen de 17-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt, onder andere voor het rijden zonder rijbewijs.

Mannen aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee mannen, 28 en 31 jaar uit Sint Michielsgestel aangehouden. De twee bezochten een horecagelegenheid aan de Karrenstraat in s-Hertogenbosch. Een van de twee werd in de zaak door portiers aangesproken omdat hij zich niet aan de huisregels hield. Hierop bedreigde zowel de aangesproken man als de andere aangehouden man de portiers met de dood. Het tweetal is aangehouden en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Bekeurd voor belediging

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 19-jarige man uit Waalwijk aangehouden. Op de Burgemeester van der Heijdenstraat in Drunen stonden politiemensen twee mannen te bekeuren voor wildplassen. De Waalwijker beledigde daar de politiemensen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor belediging.

Aanrijding en te veel gedronken

Drunen In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 02.00 uur, werd een aanrijding gemeld op de Beethovenlaan in Drunen. Een auto bestuurd door een 24-jarige man uit Diessen was tegen een lantaarnpaal gereden. De man bleek echter te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Tegen hem is dan ook proces-verbaal opgemaakt. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

Controle verlichting

Vught Vrijdagavond is op de Taalstraat, Bosscheweg en Esscheweg in Vught gecontroleerd op fiets- en bromfietsverlichting. Totaal 23 fietsen en bromfietsen werden gecontroleerd en in 14 gevallen bleek de verlichting niet in orde te zijn en werd de bestuurder bekeurd.

Rijden onder invloed

Schijndel In de nacht van vrijdag op zaterdag, even na 01.00 uur, werd op de Hopstraat in Schijndel een 37-jarige man uit Vlijmen bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel had gedronken. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.
-----
Schaijk Dezelfde nacht, even over 03.30 uur, werd op de Zeelandsedreef in Schaijk een 24 jarige man uit Spijkenisse bekeurd voor hetzelfde feit. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 3 uur.
-----
Ravenstein Zaterdagochtend, even voor 05.30 uur, werd op de rijksweg A 50 onder Ravenstein een 38-jarige man uit Ede voor hetzelfde feit bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 4 uur.

Aanrijding en te veel gedronken

Vught In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.40 uur, troffen politiemensen op de Heuvel in Vught een zwaar beschadigde auto met een 29-jarige man uit s-Hertogenbosch achter het stuur aan. De man bleek juist met de auto een aanrijding te hebben gehad. Verder bleek, dat de man te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden hiervoor werd hij bekeurd. Naast deze bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 7 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Jongens aangehouden voor vernieling

Schijndel In de nacht van vrijdag op zaterdag werd gemeld dat op de Sint Willibrordusstraat in Schijndel van een woning een ruit was ingegooid. Naar aanleiding hiervan konden drie jongens, allen 15 jaar, uit Schijndel worden achterhaald. Een van hen bleek de ruit te hebben ingegooid. Een andere bleek uit een horecagelegenheid een glas te hebben meegenomen en der derde had baldadigheid gepleegd op een parkeerterrein bij de Sint Willibrordusstraat. Het drietal is doorverwezen naar het bureau HALT.

Inbreker overlopen

Venhorst Vrijdagavond zagen getuigen dat een vrachtautootje bij een bedrijf aan de Zanddelweg in Venhorst stopte en de inzittende het bedrijfsterrein op ging. De getuigen bleef alles in de gaten houden en waarschuwde de eigenaar en de politie. Toen deze ter plaatse kwamen bleek dat een minitractor uit een afgesloten schuur was gehaald en klaar stond om te worden meegenomen. De inzittende van de auto was echter niet meer op het terrein. De man had weten te ontkomen. Het vrachtautootje was achter gebleven. Naar aanleiding hiervan kon een 25-jarige man uit Uden worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Doorrijden na aanrijding en te veel gedronken

Uden Vrijdagavond werd een aanrijding gemeld op de President Kennedylaan in Uden waarbij de veroorzaker van het ongeval was doorgereden. Door getuigen was het kenteken van de auto genoteerd. De doorgereden, werd even later zwaar beschadigd aangetroffen bij de woning van de eigenaar. De auto was bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Aberia. Na het ongeval was ze doorgereden. Verder bleek, dat ze te veel had gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor werd ze ook bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg ze ook een rijverbod van 12 uur en werd haar rijbewijs ingevorderd.

Vuurwerk aangetroffen in bedrijf

Heesch Vrijdag hebben politiemensen van het Regionale Milieu Team (RMT) van de politie Brabant-Noord samen met politiemensen van het politiedistrict Maasland een onderzoek gedaan in een bedrijf aan de Nistelrodeseweg in Heesch. Bij het RMT was een tip binnengekomen dat in het bedrijf vuurwerk zou zijn opgeslagen. In het bedrijf troffen de politiemensen ruim 100 kilo vuurwerk aan, bestaande uit onder andere zon 200 nitraatklappers, 40 signaalraketten, 12 mortierraketten, 260 grote Chinese vlinders en 84 vuurpijlen. Al dit vuurwerk was illegaal voorhanden. Tegen de 53-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Man en vrouw aangehouden

Oss In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen politiemensen een man fietsen over de Molenstraat in Oss. Bij de man zat een vrouw achterop de fiets. Ze zagen dat het tweetal door het rode licht reed. Toen ze de man hierop aanspraken keerde de man zich tegen de politiemensen en wilde hij niet meewerken. Hierop is de man aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette ook de vrouw probeerde de aanhouding van de man te voorkomen. De vrouw werd hierop ook aangehouden. Tegen het tweetal, een 34-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Oss, is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze zaterdagmorgen heengezonden.

Controle verlichting

Sint Anthonis \ Wanroij In de nacht van vrijdag op zaterdag is verlichtingscontrole gehouden in Sint Anthonis en in Wanroij. Hierbij werden totaal 10 bekeuring uitgeschreven omdat de fietsverlichting niet in orde was.