RTL Group

Family of stations RTL 4, 5 en 7 plek bij uitstek voor ontspannen feestdagen

De periode van Kerst en Oud & Nieuw betekent voor veel mensen gezellig samen zijn met familie en vrienden, een opgetuigde kerstboom, de kaarsjes aan en met een drankje en een hapje heerlijk thuis voor de buis. RTL Nederland draagt met haar programmering voor de naderende feestdagen bij aan het creeëren van een optimale beleving van de meest sfeervolle periode van het jaar.

RTL 4

Na de pepernoten en vlak voor de kerststollen en oliebollen brengt RTL 4 op 12 december om 20.30 uur het programma De 10 Meest Besproken Personen Van 2005, waarin te zien is welke bekende nationale en internationale persoonlijkheden het afgelopen jaar de meeste indruk hebben gemaakt op het Nederlandse publiek. Op 19 december blikt het RTL Nieuws om 20.30 uur terug op de headlines van het nieuws uit 2005 in het RTL Nieuws Jaaroverzicht.

Trouwe Idols-fans kunnen op kerstavond, zaterdag 24 december, om 20.00 uur terecht bij RTL 4 voor een uitzending van hun favoriete programma. Op deze avond wordt tijdens de spannende wildcard-uitzending bekend wie als dertiende finalist toegevoegd wordt aan het talentengroepje dat gaat strijden om de titel Idol 2006.

Op Eerste Kerstdag kan televisiekijkend Nederland vanaf 17.00 uur een vorkje meeprikken met Carlo Boszhard en Irene Moors, die Life & Cooking een feestelijk kersttintje geven. Om 20.00 uur brengt cabaretière Tineke Schouten een lach in elke huiskamer met het vrolijke programma Tinekes Top 10. Vanaf 21.00 uur is de komische familiefilm Home Alone 2: Lost in New York te zien, waarin kleine Kevin (Macaulay Culkin) zijn familie kwijtraakt en gedwongen wordt zich alleen te vermaken in de Big Apple.

Op Tweede Kerstdag brengt RTL 4 om 20.30 uur een koninklijk jaaroverzicht met het programma De Oranjes In 2005, waarin de gesloten royalty huwelijken en de komst van de vorstelijke telgen van het afgelopen jaar de revue passeren.

Het jaar 2005 wordt bij RTL 4 op Oudjaarsavond om 20.00 uur knallend afgesloten met Idols, waarin de strijd voor de finalisten pas echt gaat beginnen in de eerste liveshow, waarbij al gelijk twee finalisten afvallen. Vanaf 21.30 uur mogen vervolgens thuis alle remmen én heupen los tijdens het programma Oudejaarsloterij Presenteert: Dancing With The Stars, waarin Bekende Nederlanders in stijl de klok richting de jaarwisseling dansen.

RTL 5

De familiefilm Home Alone zorgt op kerstavond vanaf 20.30 uur voor tal van komische momenten. De 8-jarige Kevin (Macauley Culkin) blijft onverwachts thuis achter als zijn familie per ongeluk zonder hem naar Frankrijk vertrekt voor een vakantie. Terwijl het gezin zo snel mogelijk naar huis probeert terug te keren, vermaakt Kevin zich prima zonder het toeziend oog van zijn ouders. Twee inbrekers denken intussen het ideale huis te hebben gevonden om hun slag te slaan, maar daar steekt de kleine man op inventieve wijze een stokje voor.

Liefhebbers van kerst comedys zijn om 22.10 uur bij RTL 5 op het juiste adres voor de film Santa Who?. In deze comedy speelt Leslie Nielsen een kerstman die aan geheugenverlies leidt doordat hij uit zijn slee is gevallen. Alleen de onschuld van een jong kind kan hem nog redden.

Op Eerste Kerstdag is er om 20.30 uur een andere komische kerstfilm te zien: Jingle All The Way. Arnold Schwarzenegger speelt hierin een gefrustreerde vader die onder tijdsdruk wanhopig op zoek is naar het ultieme kerstcadeau voor zijn zoon. Zijn zoektocht is echter alles behalve succesvol, maar met lege handen thuiskomen is ook geen optie. Hij zet alles op alles om de teleurgestelde blik van zijn zoontje te kunnen voorkomen en komt hierdoor in hilarische situaties terecht.

Op Tweede Kerstdag brengt RTL 5 een avond vol openhartige programmas. Om 21.30 uur krijgt de kijker in De Bal En De Liefde een blik achter het voetbalspel en het leven van een voetbalgezin na een transfer. Expert op liefdesgebied Patty Brard helpt vanaf 22.00 uur mensen met liefdesproblemen in haar programma Lieve Patty. Robert Jensen voelt vervolgens zijn gasten, ook tijdens de meest harmonieuze periode van het jaar, om 22.30 uur stevig aan de tand in zijn spraakmakende talkshow Jensen!.

RTL 5 presenteert op Oudjaarsavond de populaire Ierse band U2. U2-fan van het eerste uur Chris Zegers staat om 20.30 uur oog in oog met zijn helden in het programma Chris Zegers Goes U2. Tussen 21.30 uur en 22.30 uur zijn de Idols-fans genoodzaakt om van RTL 4 naar RTL 5 te zappen om zo niets te missen van hun idolen in Idols Backstage.

RTL 7

Op kerstavond heeft RTL 7 om 20.30 uur de tv-première van de kerstfilm Mr. Saint Nick. Nick St. Nicholas staat op het punt om onder dwang van zijn vader Koning Nicholas XX de kersttroon over te nemen. De sexy kerstman in spe geniet echter nog met volle teugen van het nachtleven in Miami en staat totaal niet te springen om gehoor te geven aan zijn roeping.

De zender blijft die avond in de kerst spirit met de film Trapped In Paradise. Nicolas Cage speelt de eerlijke Bill Firpo, die door zijn twee criminele broers wordt overgehaald om een overval te plegen. Door een sneeuwstorm kunnen ze de stad niet ontvluchten met de buit. Noodgedwongen blijven ze rondhangen op de plaats delict, waar ze worden bedolven onder de goede bedoelingen van de nietsvermoedende inwoners van het stadje.
Op Eerste Kerstdag kunnen de kijkers om 21.00 uur lekker achterover zitten voor In Holland Staat Een Huis Kerstspecial, gevolgd door de TV Makelaar om 22.00 uur.
Op Tweede Kerstdag is de Belgische voetbalheld Jean-Marie Pfaff en zijn familie om 19.55 uur te zien in de Vlaamse celebrity-docusoap De Pfaffs.

Oudjaarsavond is voor iedereen altijd een goed moment om kort stil te staan bij de misstappen van het gepasseerde jaar. RTL 7 staat die avond om 20.00 uur dan ook even stil bij een aantal pijnlijke missers in het programma Stom, Stommer, Stomst. Om 20.30 uur is de comedy Happy New Year te zien. Nick en Charlie maken plannen om een exclusieve juwelier te overvallen. Ze vermommen zich als oude, rijke mannen om ongehinderd de winkel te kunnen verkennen. Wanneer Nick echter verliefd wordt op de eigenaresse, dreigt hun plan in het water te vallen.

Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om de feestdagen door te brengen bij The Familiy Of Stations.

---

-----------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.

© 2005 RTL Nederland / IP