Gemeente Heerlen

persbericht

Smaakpolitie beoordeelt glaspaleis heerlen positief

Het Glaspaleis in Heerlen heeft van het SBS programma De Smaakpolitie de OK-sticker ontvangen. Het programma onderwerpt Nederlandse restaurants en huishoudens aan een hygiënecontrole. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van een verborgen camera. Als de keuken in orde is, ontvangt het restaurant 'De Smaakpolitie OK-sticker'. Op zondag 4 december om 21.00 uur besteedt het SBS6-programma De Smaakpolitie aandacht aan het Glaspaleis in Heerlen. Het Glaspaleis is een rijksmonument en huisvest de Openbare bibliotheek Heerlen, filmhuis de Spiegel, Muziekschool Heerlen, Stadsgalerij Heerlen en Architectuurcentrum Vitruvianum. Het restaurant en het café in het gebouw worden beheerd door Avenance Horeca. De Smaakpolitie heeft behalve het Glaspaleis ook andere Heerlense locaties in de directe omgeving gecontroleerd.

In 2003 opende Glaspaleis Heerlen, een van de dertien belangrijkste monumenten van Nederland, zijn deuren als centrum voor cultuur. Filmhuis De Spiegel, Muziekschool Heerlen, Openbare bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Vitruvianum én Glaspaleis Heerlen, zorgen in dit bijzondere gebouw voor een gevarieerd programma. Muziek, film, dans, literatuur, beeldende kunst en architectuur: elke dag is er een voorstelling, film of tentoonstelling te zien, te beluisteren, te beleven. De architectuur van het gebouw vormt een extra dimensie. Of het nu het trappenhuis is of het penthouse of het terras annex poppodium: elk stukje Glaspaleis vormt een fantastisch decor waarin cultuur op boeiende wijze tot ontplooiing kan komen. Het Café en Het Restaurant zijn er voor de culinaire avonturiers, op zoek naar een laat ontbijt, uitgebreide lunch of diner met een fantastisch uitzicht over Heerlen.

Hygiëne Restaurant Glaspaleis
Topkok René Ritzerfeld van Avenance Horeca voert de leiding over de keuken van het Glaspaleis. Onder zijn toezicht worden de hygiënerichtlijnen strikt gehandhaafd en bijvoorbeeld alle items in de keuken estickerd voor versheid. Ritzerfeld heeft in verschillende sterrenrestaurants gewerkt, zoals Prinses Juliana in Valkenburg en koos in 2005 voor Avenance Horeca, dat ISO-gecertificeerd is.

Horecapartner Avenance
In juni 2005 is de naam Avenance Nederland gelanceerd, onderdeel van de internationale Groupe Elior. Avenance Nederland is voortgekomen uit de werkmaatschappijen Holland Catering Specialisten (HCS), Restoplan, Modus food & mood en Le Grand Bernard. Met ruim 2.000 medewerkers verdeeld over 450 restaurants in bedrijven en organisaties, is Avenance een toonaangevende cateraar in Nederland.

N.B Digitaal, rechtenvrij fotomateriaal per e-mail leverbaar.

///////////////////
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Avenance Nederland: Daniëlle van Vliet, telefoon 020 850 12 92, mobiel 06 52 412958.