Gemeente Hengelo

Extra winkelopeningstijd op 4 december

Als compensatie van sneeuwoverlast in Hengelo

De gemeente Hengelo staat extra openingstijden toe op zondag 4 december 2005. Als gevolg van de hevige sneeuwval op vrijdag 25 november is een groot aantal winkels in Hengelo uit veiligheidsoverwegingen gesloten geweest. Dat was onder andere het geval in De Brinkpassage (incl. V&D) en op Westermaat Plein (Ikea, Mediamarkt).

Voor de betrokken winkeliers vormde de sluiting een vervelende situatie, omdat er juist in de Sinterklaastijd veel omgezet wordt. Maar ook de consument, die onverwacht voor gesloten deuren stond, heeft er hinder van ondervonden.

Eenmalig extra openingstijden

Om de winkeliers tegemoet te komen hebben burgemeester en wethouders op donderdag 1 december besloten eenmalig een extra openingstijd toe te staan op zondag 4 december voor alle winkeliers in Hengelo. Alle winkels binnen de gemeente Hengelo mogen op 4 december van 10.00 tot 17.00 uur open zijn.

De verwachting is dat vooral op Plein Westermaat en in/rond de Brinkpassage winkels aanstaande zondag de deuren zullen openen. Echter, omdat deze beslissing op korte termijn is genomen en veel winkeliers er al extra koopzondagen en avonden op hebben zitten, is ook de verwachting dat niet alle winkeliers van de mogelijkheid gebruik zullen maken. Of een winkel open zal zijn of gesloten zal blijven is een beslissing die iedere winkelier zelf zal nemen.

De gemeente Hengelo verwacht in ieder geval met deze beslissing aan de wensen van de winkeliers en consumenten tegemoet te komen, en wenst eenieder een plezierige sinterklaas-tijd.