Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 04-12-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Straatroof

UTRECHT Zaterdagavond vond op de Balijelaan een straatroof plaats waarbij een automobiliste het slachtoffer werd.

Een 66 jarige vrouw uit Loenersloot stond omstreeks 20.45 uur met haar voertuig ter hoogte van de kruising Balijelaan met de Rijnlaan te wachten voor het rode verkeerslicht. Plotseling hoorde de vrouw dat de ruit aan de passagierszijde werd ingeslagen en zag zij dat een onbekende man haar tas met Sinterklaascadeaus wegnam.

Het signalement van de man luidt: man, 1.80 mtr.lang, slank postuur. Hij droeg een beige jas en een rode pet. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid i.o.

tel.: 0900 88 44.

Grote alcoholcontrole

UTRECHT Vrijdagavond 2 december hield de politie van het district Paardenveld een grote alcoholcontrole op de Eykmanlaan.

Uit ervaring blijkt dat nog steeds te veel mensen met alcohol op achter het stuur stappen. Er is gekozen om, in de aanloop naar de feestdagen en de vrijdagmiddagborrels, een politiecontrole op de vrijdagavond te houden en zoveel mogelijk bestuurders te laten blazen.

Tussen 17.00 en 23.00 uur controleerde een ploeg van 14 politiemensen de bestuurders van in totaal 1062 autos. 7 Bestuurders bleken bij een eerste blaastest te veel te hebben gedronken. Zij zijn allen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Alle 7 aangehouden bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Het aantal ugls lag tussen de 275 en 495 ugl. Diverse rij-ontzeggingen en processen-verbaal zijn uitgeschreven. Er is veelal door de bestuurders zeer positief gereageerd op deze actie.

De politie benadrukt, mede met deze actie, dat alcohol en verkeer niet samen gaan. Bestuurders die met alcohol op achter het stuur zitten brengen niet alleen zichzelf in gevaar, maar ook andere weggebruikers.

Mishandeling

UTRECHT Zaterdagavond vond op de Alexandre Lecocqsingel een mishandeling plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Getuigen belden omstreeks 19.35 uur naar de politie omdat een man zijn ex-vrouw had mishandeld. Ter plaatse troffen agenten een 18-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw was met een scherp voorwerp (vermoedelijk een mes) in haar gezicht gesneden. De dader was gevlucht. Het slachtoffer werd naar het Oudenrijnziekenhuis overgebracht voor behandeling. De politie is nog op zoek naar de man.

Aanrijding letsel

UTRECHT In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december vond op de Rijksweg A27 een aanrijding plaats waarbij zes personen gewond raakten.

Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een aanrijding ter hoogte van het Knooppunt Rijnsweerd had plaatsgevonden. Ter plaatse troffen agenten een grote ravage aan. Zes personen waren door de aanrijding gewond geraakt en moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen verklaarden dat de mogelijke veroorzaker was weggereden. Het voertuig werd later teruggevonden ter hoogte van het UMC Utrecht. Een zoektocht in de omgeving met onder andere een politiehond leverde niets op.

Aanleiding van de aanrijding was dat twee voertuigen in de buurt van het Knooppunt Rijnsweerd met elkaar in botsing kwamen. Een van de bestuurders (mogelijk de veroorzaker) reed weg. Een derde partij botste op het voertuig wat nog op de Rijksweg stond. Geen van de slachtoffers verkeerd in levensgevaar. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachte van deze aanrijding.

Gewapende overval

UTRECHT Vrijdagavond vond op de Rijnlaan een gewapende overval plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een medewerkster van een winkel aan de Rijnlaan wilde omstreeks 18.10 uur met de dagopbrengst in haar auto stappen. Plotseling werd het portier van haar auto geopend en stonden twee mannen naast de vrouw. Onder bedreiging van een vuurwapen werd zij gedwongen geld af te geven. Hierna vluchtten de daders weg via de Scheldestraat in de richting van de Gouwestraat.

Het signalement van de daders luidt: twee getinte mannen van rond de 20 jaar oud. Beiden droegen een petje. De man met het vuurwapen droeg een grijze sjaal half voor zijn gezicht. Beiden waren donker gekleed.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Utrecht zuid i.o., tel.: 0900 88 44.

.