Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht 04-12-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Teveel gedronken

SOEST Rond 05.19 uur zondagmorgen werd de politie gestuurd naar het Nieuwerhoekplein waar een 24-jarige bestuurder uit Soest een ongeval had gehad. De man wist zich niets van het ongeval te herinneren. Uit de ademanalyse op het bureau bleek hij 675 ugl in zijn bloed te hebben. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij is na verhoor heengezonden.

ZEIST Omstreeks 04.18 uur zondagmorgen liet de politie tijdens een alcoholcontrole een 57-jarige vrouw uit Zeist blazen. Zij bleek teveel gedronken te hebben en blies 400 ugl. Zij kreeg een rijverbod van 3 uur en zal zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Baldadigheid

ZEIST De politie zag zaterdagmorgen rond 01.15 uur tijdens haar surveillance een groep jongens over de Slotlaan lopen. Een van de jongens vond het nodig om een deurmat over straat te gooien en tegen de ruit van een winkel te springen. De ruit bleef gelukkig heel. Hierop hebben de agenten de jongen, 22 jaar uit Soesterberg, aangehouden voor baldadigheid. Na verhoor is hij heengezonden met een bekeuring.

Verkeerscontrole

ZEIST De politie hield op vrijdagavond 2 december tussen 20.00 en 23.00 uur een algemene verkeerscontrole op de Boulevard en de Driebergseweg in Zeist. In totaal werden 36 blaastesten afgenomen. Niemand had teveel gedronken. Daarnaast werden vier fietsers bekeurd voor het niet voeren van fietsverlichting, kreeg een fietser een bekeuring voor het fietsen op het voetpad en werd er een bekeuring gegeven voor het negeren van het rode verkeerslicht.

ZEIST Op de Prof. Lorentzlaan werden vrijdagmiddag tussen 13.10 en 14.25 uur 167 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 21 Automobilisten overschreden de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/h.