Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht 04-12-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Man aangehouden

VEENENDAAL Rond 0.50 uur zondagmorgen zag een surveillerende politieagent een 38-jarige man uit Veenendaal zonder verlichting fietsen over de Zandstraat. De agent sprak de man aan over zijn verlichting. De Veenendaler hield zich van de domme en had geen identiteitsbewijs bij zich. Hij gedroeg zich agressief en gaf geen gehoor aan de vorderingen om te blijven staan. De man luisterde niet en uiteindelijk zag de agent zich genoodzaakt zijn pepperspray te gebruiken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Zijn vrouw kwam de nodige identiteitspapieren tonen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan een ambtelijk bevel. Hij kreeg tevens een bekeuring voor het niet voeren van fietsverlichting.

Snelheidscontrole

VEENENDAAL Zaterdagavond 3 december hield de politie een verkeerscontrole op de Zandstraat. Tussen 22.00 en 22.45 uur passeerden 184 automobilisten het controlepunt. 14 Automobilisten harder dan de toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/h.

COTHEN Op vrijdagmiddag 2 december controleerde de politie op de Van Lynden van Sandenburgweg op snelheid. Tussen 14.00 en 16.00 uur passeerden 1680 automobilisten het controlepunt. In totaal overtraden 14 automobilisten de maximaal toegestane snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km/h.

Controle verlichting

VEENENDAAL Zaterdagmorgen tussen 23.30 en 02.00 uur controleerde de politie op het voeren van fietsverlichting op de Rondweg West, de Grote Beer en de Nieuweweg. In totaal werden 10 bekeuringen gegeven. Acht voor het niet voeren van fietsverlichting en 2 voor het niet tonen van het identiteitsbewijs.

VEENENDAAL De politie controleerde zaterdagavond 3 december tussen 22.00 en 22.45 uur op de Zandstraat op het voeren van fietsverlichting. 11 Fietsers hadden geen verlichting en kregen hiervoor een bekeuring.