Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht 04-12-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Straatroof

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december vond op de Kerkstraat een beroving en mishandeling plaats. Hierbij raakte een man gewond.

Een 56-jarige man uit IJsselstein verliet rond 02.55 uur een broodjeszaak in de Kerkstraat. Uit het zicht van iedereen werd de man mishandeld en beroofd van zijn eten en tas. De eigenaar van de broodjeszaak zag dat de man weer terugkwam in zijn zaak en een hoofdwond had waaruit hij hevig bloedde. De politie werd gewaarschuwd en startte een onderzoek in de buurt. Helaas werden de daders niet meer aangetroffen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving en mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Lekstroom.

Tel.: 0900 88- 44.

Winkeldieven aangehouden

NIEUWEGEIN Bij een winkel aan het Veldwade heeft de politie vrijdagmiddag twee vrouwen aangehouden voor het stelen van klusmateriaal.

Personeel van de winkel zag dat de twee vrouwen -19 en 29 jaar oud en beiden afkomstig uit Utrecht zich verdacht gedroegen in de winkel. Uiteindelijk werd door de beveiligingscameras gezien dat de 19-jarige vrouw klusartikelen aan de 29-jarige vrouw gaf die deze in een kinderwagen verstopte.

De vrouwen werden aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder onder invloed

VIANEN In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 december heeft de politie op de rijksweg A2 een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 05.30 uur gingen agenten hun dienstauto aftanken bij een tankstation aan de Rijksweg A2. Verschillende getuigen verklaarden tegenover de agenten dat zojuist een voertuig was weggereden waarvan de bestuurder vermoedelijk gedronken had. Na een korte zoektocht werd het bewuste voertuig rijdend op de Lekbrug aangetroffen.

De 24-jarige bestuurder uit Den Bosch werd aan de kant gezet en moest een eerste blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 410 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur werd hij naar huis gestuurd.