Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht 04-12-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Aanrijding letsel

MAARSSEN Op de kruising Vogelweg met de verbindingsweg vond vrijdagmiddag een aanrijding tussen twee personenautos plaats. Hierbij raakte één inzittende gewond.

Omstreeks 14.05 uur reed een 25-jarige automobiliste uit Utrecht met haar voertuig over de Vogelweg. Op de Verbindingsweg reed een 55-jarige man uit Maarssen in de richting van Vleuten. Vermoedelijk heeft de 25-jarige vrouw het rode verkeerslicht genegeerd waardoor beiden autos met elkaar in botsing kwamen. In de auto naast de vrouw zat een 32-jarige passagier. Zij werd met borstletsel naar het Oudenrijnziekenhuis overgebracht.

Door slechte verlichting ook rijbewijs kwijt

BREUKELEN De politie heeft vrijdagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed alcohol zijn auto bestuurde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een voertuig over de Hazeslinger rijden. De 59-jarige bestuurder uit Breukelen had alleen zijn stadslicht aan en daarvan brandde slechts één lamp. Hij kreeg een stopteken en werd gewezen op de slechte verlichting. Tijdens het aanspreken van de man roken de agenten een sterke alcohollucht. Na de eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had.

Op het bureau wees de ademanalyse 700 ug/l uit. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd de man naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel, 4 gewonden

LOENERSLOOT Vrijdagavond vond ter hoogte van de oprit naar de Rijksweg A2 een aanrijdingplaats waarbij vier personen gewond raakten.

De politie kreeg omstreeks 22.45 uur een melding van een aanrijding op de Rijksweg A 2. Ter plaatse bleek dat een 22-jarige bestuurder uit Loenen op de afrit Vinkeveen vanuit Amsterdam de macht over zijn stuur had verloren en het talud was overgevlogen en met een auto in botsing was gekomen die de oprit richting Utrecht opreed.

In totaal raakten vier personen gewond. In de auto van de man uit Loenen zaten twee personen bekneld die door de brandweer werden bevrijd. Uiteindelijk moesten vier personen met onbekend letsel naar onder andere het UMC Utrecht, het diaconessenziekenhuis en het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein.

Tijdens de afhandeling van het ongeval werd de op en afrit van Vinkenveen afgesloten voor het verkeer.