Politie Groningen

Persberichten zondag 4 december 2005

Provincie Groningen 04-12-2005 -

Groningen: alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zaterdagavond op de Herebrug het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige automobilist uit Surhuisterveen. De politie kreeg een melding dat de automobilist vermoedelijk onder invloed van alcohol verkeerde. Agenten troffen de man en een blaastest op straat wees uit dat hij alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd 1,35 promille alcohol in zijn bloed vastgesteld. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man aangehouden voor mishandeling
Een 26-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht op de Grote Markt aangehouden voor mishandeling. Surveillerende agenten werden aangesproken door een portier van een café, omdat ze een man vasthielden die een 19-jarige man uit Groningen had mishandeld. Hierop werd de 26-jarige ingerekend. Volgens eigen zeggen had hij de 19-jarige na een woordenwisseling een kopstoot en een trap uitgedeeld. Het slachtoffer was nog binnen en werd onderzocht door
ambulancepersoneel. De 19-jarige heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: dief op heterdaad betrapt
De politie heeft zondagochtend op de Nieuwstad een 20-jarige Stadjer aangehouden voor diefstal. De Stadjer had een jas meegenomen uit een café aan de Grote Markt. Dit werd gezien door de eigenaar, een 17-jarige jongen uit Groningen. Hij achtervolgde de man toen hij er vandoor ging en schakelde de politie in. Agenten troffen de verdachte aan en rekenden hem in. Hij had de bewuste jas aan. De jas werd inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Oostwold (Scheemda): man gewond
Een 54-jarige man uit Nieuwolda is zaterdagochtend op de Goldhoorn gewond geraakt doordat hij bij het omzagen van een boom de boom bovenop zich kreeg. Het slachtoffer was niet bekneld, omdat hij in een greppel lag. De traumaheli kwam ter plaatse. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Ter Apelkanaal: man aangehouden voor poging doodslag
De politie heeft zaterdagnacht op de Ter Apelervenen een 31-jarige man uit Ter Apel aangehouden voor poging tot doodslag. De politie kreeg een melding van een vechtpartij in het AZC. Toen agenten arriveerden, hielden de beveiligingsmedewerkers de verdachte van een steekpartij en verwurging vast. De 31-jarige werd ingerekend en meegenomen naar het politiebureau. Het mes werd inbeslaggenomen. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Ter Apel, liep steekwonden en verwondingen aan zijn hals op. Hij is voor behandeling naar ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht en de verdachte is ingesloten.

Appingedam: jongen steekt vuurwerk af
De politie heeft zaterdagavond op de Farmsumerweg een 15-jarige jongen uit Appingedam op heterdaad betrapt bij het afsteken van vuurwerk. De jongen was samen met een paar vriendjes en agenten hoorden een aantal knallen. Zij spraken de jongens hierop aan en al snel bleek dat de 15-jarige het vuurwerk had afgestoken. Hij had verder geen vuurwerk meer bij zich. Zijn ouders zijn ingelicht en de jongen is aangemeld bij bureau Halt om een alternatieve straf te ondergaan.

Tolbert: politie vordert rijbewijs alcomobilist in
De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 54-jarige automobilist uit Leek ingevorderd. De man was op de Pastoor Hopperlaan uit de auto gestapt en gestruikeld. Dit werd gezien door voorbijgangers en omdat zij alcoholgebruik vermoedden, schakelden zij de politie in. Een blaastest op straat mislukte, waarop hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij 2,25 promille alcohol in zijn bloed had. De man mocht na verhoor, zonder rijbewijs, het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsverlichtingscontrole
De politie heeft zaterdagnacht in Grijpskerk, Winsum, Zuidhorn en Niezijl fietsers gecontroleerd op het voeren van fietsverlichting. In totaal werden ruim veertig fietsers gecontroleerd, waarvan zeven fietsers een bekeuring kregen voor het niet voeren van
fietsverlichting.