Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht 04-12-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Openlijk geweld

AMERSFOORT De politie werd rond 01.35 gestuurd naar de Langestraat waar een vechtpartij zou zijn. Ter plaatse aangekomen zagen de agenten een taxi hard wegrijden en vier mensen achterblijven.

De vier personen verklaarden dat zij net waren geslagen en geschopt door een taxichauffeur en zijn bijrijder. Zij, twee mannen (26 jaar uit Amersfoort en 39 jaar uit Ermelo) en twee vrouwen (23 jaar uit Amersfoort en 36 jaar uit Ermelo) wilden hiervan aangifte doen. Tegelijkertijd kwamen twee mannen, 21 en 23 jaar uit Amersfoort bij het politiebureau om aangifte te doen van mishandeling. Zij bleken de personen te zijn uit de taxi die hard weggereden was. Zij werden aangehouden en voor verhoor ingesloten. De politie onderzoekt de mishandeling.

Winkeldiefstal

AMERSFOORT Een 52-jarige man uit Amersfoort werd zaterdagmiddag rond 15.20 uur aangehouden in een winkel aan de Noorderwierweg. Hij rekende bij de kassa slechts vier sixpacks af terwijl hij er zes mee wilde nemen. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man staat bij de politie bekend als veelpleger.

Teveel alcohol in het verkeer

LEUSDEN/WOUDENBERG Op de locaties Bavoortseweg, Randweg, Spieghelweg in Leusden en Maarsbergseweg en Stationsweg Oost in Woudenberg hield de politie op vrijdagmiddag en avond van 15.15 tot 21.45 uur een alcoholcontrole.

In totaal werden 125 bestuurders gecontroleerd. Een van hen bleek teveel gedronken te hebben. Deze 33-jarige bestuurder blies 475 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van vier uur. Omdat dit niet de eerste keer is dat hij met alcohol in zijn lichaam achter het stuur plaatsneemt zal hij zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Daarnaast traden de agenten viermaal op tegen het niet handsfree bellen, driemaal schreven zij een bekeuring uit voor het niet voeren van fietsverlichting, vijf keer voor het niet dragen van de autogordel. Ook kreeg een automobilist een bekeuring voor het overbodig voeren van mistverlichting en een andere bestuurder voor het negeren van het rode verkeersverlichting.

AMERSFOORT De politie hield op zaterdagmorgen rond 02.05 een 35-jarige bestuurder uit Amersfoort op de Hogeveg staande. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 430 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

AMERSFOORT Rond 21.20 uur hield de politie op de Molenstraat een 26-jarige automobilist uit Arnhem staande voor een blaastest. Hij bleek ook teveel gedronken te hebben. Hij blies 320 ug/l en kreeg een rijverbod van twee uur. Na verhoor werd hij heengezonden met een proces-verbaal.

AMERSFOORT Tijdens hun surveillance zagen agenten een 50-jarige automobilist uit Utrecht uiterst langzaam op de Rijksweg A1 rijden. Bij staandehouding bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies 315 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur. Ook tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

STOUTENBURG Omstreeks 03.10 uur zondagmorgen 4 december werd de politie gestuurd naar de Hessenweg. Hier trof de politie een 56-jarige man uit Amersfoort aan. Hij stond naast zijn auto die midden op de weg stond en forse schade had. Enkele meters daarvoor had de man een boom geramd. De ambulance kwam ter plaatse om de man te onderzoeken, maar er werd geen letsel geconstateerd. De automobilist werd aangehouden omdat uit de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Hij blies op het bureau 420 ug/l. Na verhoor werd hij heengezonden met een rijverbod van vier uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en voor het in gevaar brengen van het overige verkeer.